Hlavní obsah

Tablety proti kocovině přicházejí na český trh

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nový přípravek s názvem Anti Ethanol 07, který pomáhá od příznaků kocoviny, byl uveden na český trh. Vyvinuli jej čeští vědci pod vedením profesora Luďka Jahodáře z Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy.

Foto: Jiří Velký
Článek

Preparát, který je k dostání v lékárnách, obsahuje výhradně přírodní látky. Jeho součástí je vinná réva, smuteň hořká, datlovník a čekanka obecná.

Balení 10 kapslí vyjde zhruba na 175 korun a doporučená dávka jsou dvě tablety. Užívají se asi 30 minut před konzumací alkoholu či v jeho průběhu. Výrobek byl schválen Ministerstvem zdravotnictví.

Závislost neléčí

Podle údajů společnosti přispívá také k ochraně jater před negativními účinky alkoholu a podporuje proces jeho zvýšeného odbourávání v játrech. Anti Ethanol 07 ale v žádném případě není lékem pro odvykání závislosti.

"Očekáváme, že výrobek si najde své zákazníky zejména u lidí, v jejichž pracovní náplni jsou různá jednání a setkání, v nichž přípitek a případná konzumace alkoholu hrají významnou společenskou roli," sdělil Václav Pivný ze společnosti PharmaTrade AG, která preparát uvádí na trh.

Reklama

Související články

Pití piva prý způsobuje rakovinu

Pozor na pití piva, zvyšuje riziko rakoviny, tvrdí autoři několika lékařských výzkumů z poslední doby. Jejich oponenti z vědeckých i lékařských kruhů naopak...

Alkohol prospívá srdci po operaci

Řečtí vědci přišli s novou teorií prospěšnosti alkoholu, který podle nich v malých dávkách blahodárně působí na srdce pacientů, kteří se kvůli zúžení artérií...

Nová náplast brání alkoholismu

Po nikotinových náplastech, které pomáhají kuřákům zbavit se zlozvyku, vyvinuli vědci z americké Dukeovy univerzity látku, která prostřednictvím náplasti...

Výběr článků

Načítám