Hlavní obsah

Snoubenci s covidem se stihli vzít dřív, než jeden skončil na plicním ventilátoru

Svatbu, na kterou hned tak nezapomenou, mají za sebou Elizabeth Kerrová a Simon O'Brien. Do přípravy jim zasáhl koronavirus a ani jeden netušil, zda nákazu přežijí. Oba byli 9. ledna převezeni s dýchacími potížemi do nemocnice ve městě Milton Keynes. Testy potvrdily nákazu koronavirem. Než skončil Simon na plicním ventilátoru, konala se svatba.

Foto: Toby Melville, Reuters

Snoubenci Elizabeth Kerrová a Simon O'Brien

Článek

Jednatřicetiletá zdravotní sestra Elizabeth Kerrová a šestatřicetiletý Simon O'Brien se chtěli vzít letos v červnu. Plány jim ale přerušila nákaza koronavirem. Když byli převezeni do nemocnice, byl jejich stav vážný a nadále se zhoršoval.

Když se Elizabeth svěřila zdravotní sestře Hannah Cannonové o svatebních plánech, nemocnice jim nabídla obřad na nemocničním lůžku. „Bylo mi řečeno, že to může být naše poslední šance. To byla slova, která už nikdy nechci slyšet,“ popsala Elizabeth Kerrová.

Zatímco zaměstnanci nemocnice sháněli doklady potřebné k uzavření sňatku, stav Simona se prudce zhoršoval a skončil na jednotce intenzivní péče. Lékaři čekali s intubací jen do doby, než se odehraje obřad.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zdravotnický personál jim pomohl uspořádat svatbu v nemocnici.

„Díky intenzivní týmové práci jsme jim mohli umožnit svatbu. Sice nebyla taková, jakou si představovali, ale i tak byla velmi pozitivní a láskyplná,“ uvedla zdravotní sestra Hannah Cannonová.

Krátce poté byl Simon umístěn na plicní ventilátor. Naštěstí léčba zabrala a jeho stav se začal brzy zlepšovat. Oba novomanželé jsou nyní v zotavovacím oddělení. Poprvé od svatby se tak mohli políbit.

„Svatba pro nás v tu chvíli znamenala všechno. Kdybychom neměli jeden druhého a nedostali příležitost se vzít, nemyslím si, že bychom tu dnes oba seděli,“ dodala Elizabeth.

Foto: Toby Melville, Reuters

Na nevšední svatbu nikdy nezapomenou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám