Hlavní obsah

Přilba zachránila snowboardistovi život

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRUŠNÉ HORY

S těžkým otřesem mozku skončil v nemocnici mladý snowboardista, který ve středu dopoledne narazil u Božího Daru hlavou do stromu. Život mu podle náčelníka horské služby Rudolfa Chlada zachránila přilba.

Foto: archiv KNTB
Článek

"Kdyby ji neměl, podle mne by už nežil," uvedl Chlad s tím, že mladík byl před transportem do nemocnice v bezvědomí.

Méně štěstí měl dvanáctiletý Holanďan, který o den dříve na Klínovci sjel na lyžích mimo trať a rovněž narazil do stromu. Se zlomenou spodinou lebeční ho musel vrtulník přepravit do jedné z pražských nemocnic. "Neměl přilbu. Ta by ho jinak před těžkým úrazem alespoň zčásti ochránila," poznamenal náčelník a dodal, že ten samý den se stal další úraz.

"Desetiletá lyžařka narazila hlavou do ohradníku u vleku. Díky přilbě - i když ta se rozbila - si ale nezpůsobila vážné zranění," řekl Chlad. "Je to jednoznačný důkaz, že ochranné přilby jsou dnes nutné. Zvláště pro mládež, která jezdí rychle," doplnil.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Používáte při snowboardu přilbu?

Anketa

Používáte při snowboardu přilbu?
Ano
27,5 %
Ne
67,4 %
Občas
5,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 138 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Úrazy jsou největším zabijákem dětí

Ve vyspělých zemích umírá kvůli úrazům víc dětí než kvůli všem chorobám dohromady. Jsou jejich největší nepřítel. Většině dětských nehod mohou přitom rodiče...

Výběr článků

Načítám