Hlavní obsah

Požár mu vzal střechu nad hlavou, seniorovi zůstal jen pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě donedávna žil pan Mára, 72letý senior z Luže, poklidným životem. Vše se ale změnilo v říjnu, kdy mu shořel rodný dům, se kterým ho pojí silné citové pouto a chtěl v něm v klidu strávit svoje stáří.

Foto: archív pana Máry

Pan Mára se svým psem

Článek

Když dům začal hořet, byl pan Mára se svým psem v pokoji a brouzdal na internetu. Že se něco děje, postřehl až na základě podivné rány na chodbě. Když otevřel dveře pokoje, viděl už jen plameny a dým.

Jediné, co v ten okamžik mohl udělat, bylo zhluboka se nadechnout a skrz dým a plameny spolu se psem vyběhnout ven.

Přestože hasiči přijeli velmi rychle a začali okamžitě hasit, z domu zbyly jen obvodové zdi.

Díky rituálům změnila agresivního psa na pohodového parťáka. Z příběhu paní Emilie mrazí

Styl

Dům byl sice pojištěn, ale pojistné plnění vydá sotva na nejnutnější demoliční práce a konzervaci objektu, což je odhadováno na více než milion korun. Nějaká rekonstrukce v současné době nepřipadá v úvahu.

Pan Mára v současnosti bydlí v městském bytě, jenž mu byl dočasně přidělen. Moc by si ale přál vrátit do míst, kde prožil celý život a kde má své kořeny.

Řešením by mohl být malý mobilheim, který by šlo instalovat na zahradě vedle trosek domu. Sám na něj ale pan Mára už ze svého důchodu nenašetří a půjčku nedostane. I z tohoto důvodu mu spolek Rozběháme Luži založil na portálu znesnaze21.cz dobročinnou sbírku na 500 000 Kč, kam můžete přispět panu Márovi i vy.

Bolela ji záda a necítila se dobře. Samotnou ji překvapilo, že se jednalo o infarkt

Zdraví

Nevyléčitelnou chorobou, kdy jí během ataky ochabují svaly, trpí už 40 let

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám