Hlavní obsah

Nemocnice Na Františku zkrátila čekací doby na ortopedické zákroky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v některých nemocnicích jsou čekací lhůty na ortopedické zákroky, a to zejména u totální kloubní náhrady, i rok, v pražské Nemocnici Na Františku došlo k výraznému zkrácení čekací doby na čtyři měsíce.

Foto: Nemocnice Na Františku

Mezi nejčastěji prováděné artroskopické výkony patří operace ramenního, loketního, hlezenního a kolenního kloubu

Článek

„Artroskopické výkony jsme schopni provést do dvou až tří týdnů od návštěvy pacienta v naší ambulanci, totální endoprotézy kyčelních, kolenních a ramenních kloubů do čtyř měsíců a ostatní plánované výkony do jednoho až dvou měsíců,“ vyjmenovává primář ortopedie Miroslav Sinkule.

Výhodou jistě je, že v nemocnici mají lékaři k dispozici komplexní diagnostické služby, včetně rentgenu, sonografie a CT. Pacienti pak ocení i to, že zde naleznou i návaznou rehabilitační péči pro efektivnější rekonvalescenci.

Oddělení se specializuje i na pokročilé metody kloubních náhrad. U štíhlých pacientů po indikaci lékařem je možná šetrná náhrada kyčelního kloubu miniinvazivní technikou. U ramenního kloubu, v případech, kdy je to vhodné, je možné provést resurfacing, kterým se obnoví povrch hlavice ramenního kloubu.

Mezi nejčastěji prováděné artroskopické výkony patří operace ramenního, loketního, hlezenního a kolenního kloubu, zejména pak ošetření menisků, plastiky zkřížených vazů a rekonstrukce chrupavky. Tyto zákroky jsou prováděny rovněž miniinvazivně v rámci jednodenní péče.

Raritní operace v Jihlavě: Jehovistce udělali bez transfuze endoprotézu obou ramen najednou

Domácí

Reklama

Související témata:
Artroskopie

Výběr článků

Načítám