Hlavní obsah

Mnoho ochranných krémů proti slunci vůbec nefunguje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Koupání a opalování k létu neoddělitelně patří. Je však třeba se chránit proti škodlivému záření a vybírat si pečlivě krémy. Výsledky studie britské laboratoře Mintel dokazují, že méně než polovina ochranných krémů na trhu zajistí uživatelům úplnou ochranu proti škodlivému záření.

Foto: Profimedia.cz

Ochrana proti slunci je v létě naprosto nezbytná.

Článek

Problém je v tom, že mnoho krémů nechrání proti záření UVB, způsobující popálení kůže, ani proti záření UVA, které proniká hlouběji a může působit předčasné stárnutí pleti a dokonce i rakovinu kůže.

Samoopalovací krémy se stávají populárnější

"Aby byl ochranný krém proti slunci maximálně účinný, měl by chránit jak proti UVB, tak proti UVA záření," říká Alexandra Richmondová z výzkumných laboratoří Mintel a dodává: "Hodně lidí si neuvědomuje, že když se chrání jen proti UVB záření, nespálí se, ale nejsou chráněni proti škodlivým účinkům paprsků UVA."

Jak uvádí list The Metro, zdá se, že Britové přestávají chodit na slunce a raději se opalují doma. Jen za minulý rok bylo na britský trh uvedeno šedesát samoopalovacích krémů. Celkem se ve světě prodává jen 300 značek opalovacích krémů, které by měly kůži před sluncem spolehlivě ochránit.

Reklama

Související články

Sluneční alergie trápí čím dál více lidí

Také v momentě, kdy vystavíte svoji pokožku prvním slunečním paprskům, vás začne svědit a pálit? Pak nejspíš trpíte sluneční alergií, a dřív než začnete snít...

Principy bezpečného opalování nelze podceňovat

Melanomem u nás každoročně onemocní 1500 lidí a pětina tohoto počtu na něj zemře. Průměrný věk pacienta s melanomem je 54 let, společně s leukemií v dospělosti...

Výběr článků

Načítám