Hlavní obsah

Lékaří oddělili siamská dvojčata, obě dívky žijí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Singapurští lékaři v sobotu během desetihodinové operace oddělili patnáctiměsíční indonéská siamská dvojčata srostlá v pase. Operace v nemocnici Gleneagles dopadla dobře, obě dívky žijí.

Článek

Podle jednoho z lékařů dívky nadále čelí řadě rizik, jedna z nich má vážné problémy se srdcem. "Příští týden touto dobou, pokud nebudou žádné komplikace, prohlásím, že jsou mimo nebezpečí," uvedl Kiely

Dívenky Angeli a Angge mají dohromady jen tři nožičky a dělí se mimo jiné o střeva. Narodily se v chudé indonéské oblasti Medan a jejich operaci sponzorují bohatí Indonésané poté, co místní lékaři zákrok odmítli. Do Singapuru přiletěly v únoru a od té doby podstoupily sérii vyšetření, která měla stanovit, jak vysoké je riziko pokusu o oddělení.

Problém v trávicí soustavě

Podle lékařů bude nutné vytvořit trávicí soustavu pro každé z dětí zvlášť. "Výsledek zákroku je těžké předpovědět," podotkl lékař Keith Goh.

Další experti upozornili, že největším problémem bude zajistit funkci dolní části těla dívek, protože mají společný konečník. Je prý rovněž pravděpodobné, že po operaci bude mít každé z dvojčat jen jednu nohu, protože jejich třetí společné noze chybí koleno a kyčelní kloub.

Singapurská média rovněž varovala před nesmírným rizikem zákroku vzhledem k tomu, že jedno z děvčat má v srdci otvor a pokud dostane při zákroku infarkt, bude to s největší pravděpodobností znamenat smrt pro obě sestry.

Reklama

Související témata:

Související články

V Singapuru oddělí siamská dvojčata

Lékaři ze singapurské nemocnice Gleneagles se pokusí operativně oddělit srostlá siamská dvojčata, která pocházejí z Indonésie. Ve čtvrtek o tom informoval...

Výběr článků

Načítám