Hlavní obsah

V Singapuru oddělí siamská dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Lékaři ze singapurské nemocnice Gleneagles se pokusí operativně oddělit srostlá siamská dvojčata, která pocházejí z Indonésie. Ve čtvrtek o tom informoval televizní kanál New Asia.

Článek

Patnáctiměsíční děvčátka Angii a Anjelli jsou spojena v oblasti žaludku a kyčlí. V současnosti sdílejí tři nohy a jeden konečník. Podstoupí zákrok, jehož délka trvání se předběžně odhaduje na deset až dvacet hodin.

Lékaři plánují, že operaci provedou během několika následujících dnů, pravděpodobně v sobotu. Na zákroku, který je hodnocen jako velmi komplikovaný, se bude podílet tým sedmi specialistů.

"Lékaři věří v úspěch, my také," uvedl Sobari, otec dětí.

Nejnáročnějším úkolem, který před chirurgy nyní stojí, je zajištění funkce spodních částí těla po oddělení dvojčat.

Děti pocházejí z indonéského Medanu. Jejich zdravotní stav je zatím považován za dobrý. V singapurské nemocnici pobývají již od února, podstoupily řadu testů, které určily nejvhodnější typ zákroku.

Nemocnie odmítla sdělit cenu celé operace, podle indonéské televize by však měla dosáhnout částky v přepočtu asi osmdesát tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Oddělení thajských siamčat bylo úspěšné

Odborníkům z thajské nemocnice se podařilo úspěšně oddělit siamská dvojčata, která byla spojena v břišní oblasti. Zprávu v pátek přinesl místní tisk...

Výběr článků

Načítám