Hlavní obsah

Laser odstraní drobné vady i stárnutí kůže

Právo, Eva Urbanová

Zpomalení procesu stárnutí a ženské kráse se věnují týmy odborníků na celém světě. Mezi progresivní metody patří estetická medicína, která pomocí špičkové laserové techniky ošetří a vylepší vzhled, odstraní projevy stárnutí či nedokonalosti těla i obličeje. Přispěje tím i k psychické pohodě, duševní harmonii a pocitu spokojenosti.

Foto: Lenka Žáčková

Street Dance ve Futuru

Článek

"Mnoho lidí trpí nejistotou, někdy i jakousi méněcenností kvůli různým drobným defektům v obličeji a ani netuší, jak snadné je se jich zbavit. Lečebné metody v těchto případech jsou rychlé a šetrné.

K odstranění kožních výrůstků, jako jsou bradavice, mateřská znaménka různých typů, milie, fibromy i další, používáme erbiový laser. Je řízen počítačem, dají se na něm navolit jednotlivé hodnoty a s naprostou přesností odstraní defekt na pokožce. To je jeho největší výhodou.

Laser je určen i ke korekci jizev, k odstranění jizviček po akné, rozsáhlejších pigmentových lézí, vyhlazení drobných vrásek a celkovému omlazení povrchu pokožky. Veškeré tyto projevy lze odstraňovat na všech lokalitách těla," vysvětluje MUDr. Simona Bedřichová, primářka kliniky Laser Esthetic.

Depilovat chtějí i muži

Laser produkuje velmi silný, přesně zaměřený světelný paprsek, který zasáhne pouze to ložisko nebo tkáně, které chceme odstranit nebo upravit. Zákrok se provádí jednou nebo i opakovaně, záleží to na povaze ošetření, jeho hloubce a rozsahu.

Při zákroku je nutné chránit zrak speciálními brýlemi nebo neprůhlednými očními kryty. Je naprosto nutné dodržovat pokyny lékaře, jak před zákrokem, tak i po něm, aby bylo docíleno efektu a předešlo se nežádoucím komplikacím - zjizvení, změně barvy, delší době hojení a podobně.

"Bezprostředně po výkonu je ošetřené místo tmavší, následně vznikne stroupek, ale to jsou všechno běžné projevy procesu hojení. Stroupek se po krátkém čase samovolně odloučí od pokožky.

V průběhu léčby laserem a následném hojení se ošetřené místo nesmí vystavovat slunečnímu záření a je nutné používat ochranný krém se slunečním faktorem SPS 30 až 100. K dohojení se používá Framykoin zásyp, a je-li potřeba, i mast," dodává doktorka Bedřichová.

Špičková laserová technologie má velmi široké možnosti využití. Nabízí odstraňování rozšířených žilek, korekci červeně zbarvených jizev, různých pigmentací - vrozených, slunečních i stařeckých. Redukuje nežádoucí ochlupení horního rtu, brady, tváře, oblasti třísel (bikini line) a dalších částí těla. O tuto laserovou depilaci projevují zájem i muži, kteří chtějí jít ruku v ruce se současným trendem.

Omlazovací programy

Kromě léčebně-estetických zákroků má laser ohromné výsledky na zlepšení celkového vzhledu obličeje, na prevenci projevů stárnutí pokožky, její omlazení a regeneraci.

"Ke každé ženě, která má zájem o omlazení pleti, je třeba přistupovat individuálně. Prvním krokem jsou konzultace, kde podle typu, stáří a poškození pokožky a v neposlední řadě i podle časových a finančních prostředků se určí a sestaví speciální program. Někdy zahrnuje pouze jednu léčebnou proceduru, třeba zásah erbiovým laserem, jindy se kombinuje více metod. Na každý estetický problém vlastní naše klinika speciální typ laserového přístroje. Pro dobrý výsledek je důležité ušít každému jednotlivci terapii takzvaně přímo na tělo," říká MUDr. Bedřichová z Centra laserové a estetické dermatologie.

Výhody estetického ošetření pleti laserovou technologií jsou nesporné. Zákroky pacienti velmi dobře snášejí, jsou téměř nebolestivé, nezanechávají jizvičky, u menších zákroků není nutná anestezie, délka trvání se dá počítat na minuty. Veškeré výkony prováděné laserovými přístroji vykonává lékař, který musí mít speciální školení organizované Českou lékařskou společností pro využití laseru v medicíně.

Reklama

Související témata:

Související články

Na opary zabírají léky, lasery, ale i hypnóza

Pusu posetou opary si nemusíte přivézt jen v létě od moře, ale také v zimě z hor, kde krásně svítilo sluníčko. V obou případech bývá příčina stejná - přemíra...

Výběr článků

Načítám