Hlavní obsah

Kurkuma předchází rakovině i krvácení do mozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AUGUSTA

Kurkuma je téměř zázračným kořením, které by se mělo z indické kuchyně přesunout na náš běžný jídelníček. Látky obsažené v této součásti kari koření totiž omezují riziko rakoviny i Alzheimerovy choroby, ale podle amerických odborníků mají mnohem širší pole působnosti. Pomáhají prý totiž předcházet hemoragické mrtvici – krvácení do mozku – a omezují také její velikost.

Foto: Profimedia.cz

Indické koření kurkuma pozitivně působí na náš organismus.

Článek

„Zjistili jsme, že kurkumin výrazně zmenšuje krevní sraženinu, ale nejsme si jistí tím, proč k tomu dochází,“ uvedl tým vědců z amerického státu Georgia studující vliv kurkuminu na velikost sraženiny vznikající po krvácení do mozku.

Podle nich lze tento fenomén vysvětlit účinností kurkuminu, který působí v lidském těle jako silný protizánětlivý lék a silný antioxidant.

V současné době se snaží odhalit, kdy a jaké množství kurkuminu musí pacient s krvácením do mozku dostat, aby se podařilo sraženinu účinně zmenšit. Vědci se také domnívají, že kurkumin účinkuje jako prevence mrtvice.

Reklama

Související články

Kari a čaj pomáhají při hubnutí

Podle nejnovější nizozemské studie jsou koření kari a čaj účinnými pomocníky při hubnutí. Obsahují totiž látky, které v těle člověka omezují ukládání tuků....

Výběr článků

Načítám