Hlavní obsah

Jóga pomáhá udržet si štíhlou fuguru i v pokročilém věku

– Washington

Udržet si štíhlý a pevný pas i po čtyřicítce je pro mnoho lidí i přes velké úsilí téměř nemožné. Odborníci jim proto radí, aby se začali věnovat módě. Pozitivní výsledky se prý brzy dostaví.

Článek

Podle expertů z Onkologického výzkumného centra Freda Hutchinsona v Seattlu je jóga velmi vhodná pro široké spektrum lidí různých věkových skupin. Vyhýbat se jí musejí jen lidé se specifickými zdravotními vadami, ale jinak zeštíhluje pas u žen i mužů a to i ve středním věku.

„Muži a ženy s nadváhou, kteří praktikovali jógu, zhubli kolem 2,3 kilogramu, zatímco ti, kteří nepraktikovali jógu, přibrali 6,3 kilogramu během deseti let,“ uvedl autor studie profesor Alan R. Kristal.

Podle něj nepůsobí jóga na hubnutí jen pálením, ale působí také na duši. Propojuje tělo a mysl a lidé se naučí lépe poslouchat svou fyzickou schránku, takže se méně přejídají.

„Většina lidí nepraktikuje jógu způsobem, který by byl dostatečně aerobní a pomohl pálit kalorie, takže v tom musí být ještě něco jiného,“ přiznává odbornice na jógu a spoluautorka studie Denise Benitezová.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel zakladatel moderní jógy

V Indii zemřel zakladatel aštánga jógy Pattabhi Jois. Bylo mu 93 let. Zemřel ve svém domě v Gokulamu v pondělí po krátké nemoci. Světové agentury jeho úmrtí...

Do módy se dostává opět retro aerobik

Osmdesátá léta jsou opět zpátky. A to nejen v tradiční módě, ale také v tělocvičnách. Nejnovějším hitem je totiž tzv. retro aerobic - zpět se hlásí především...

Výběr článků

Načítám