Hlavní obsah

Jóga na paddleboardu aneb Letní relaxace na vodě

Novinky, Kristýna Léblová, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třeboutice

Kouzlu jógy propadá čím dál více lidí. V létě, kdy chce každý cvičit nejlépe venku, si mohou zájemci klasickou jógu trochu zpestřit. Společně s cvičitelkou jógy Klárou Pokornou jsme vyzkoušeli speciální letní druh tohoto cvičení, a to na paddleboardu.

Letní relaxace na vodě. Už jste vyzkoušeli jógu na paddleboardu?Video: Novinky

 
Článek

Paddleboard jóga spočívá v provádění jógových poloh a sestav na poněkud vratké ploše surfového prkna. Při cvičení tak lidé musí více dbát na preciznost prováděných cviků a udržování rovnováhy. Tento speciální druh jógy jsme si vyzkoušeli s cvičitelkou jógy v areálu Wake & Fun v Třebouticích.

„Jóga na paddleboardu je klasická jóga nebo jakýkoli druh jógy, který cvičíme, jen na paddleboardu na vodě. Učí nás to mít větší balanc, protože paddleboard i voda se hýbe. Také používáme vnitřní svaly těla, tzn. břicho, záda, ruce,” vysvětluje cvičitelka, která po světě pořádá semináře a workshopy spojené s jógou.

Přestože paddleboard jóga je svým provedením o něco náročnější než klasická a určitá zkušenost s ní je potřebná, podle Pokorné i tak nic nebrání tomu, aby si i lidé neznalí jógy paddleboard nevyzkoušeli třeba na dovolené.

Foto: Novinky

Udržet se na vodě v některých jogínských polohách není vůbec jednoduché.

„V tom případě to samozřejmě zkuste, je to sranda a maximálně spadnete do vody,” doporučuje cvičitelka.

Jóga se v posledních letech stala velmi populární i mezi Čechy, paddleboard jógu podle cvičitelky využívají i muži.

„Třeba muži, kteří jezdí na surfu, nebo je baví tenhle sport, tak i touto cestou se můžou dostat k paddle józe,” dodává Pokorná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám