Hlavní obsah

Indonéská masáž pomůže zvládnout předvánoční shon i bolavá záda

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční čas je velmi často ve znamení shonu a stresu. A není to jen kvůli mohutnému shánění dárků, ale i úklidu a všemožných přípravách na to, aby na Štědrý večer vše bylo tak, jak má být. Proč se tedy alespoň na chvíli nezastavit a neodpočinout si od těchto starostí. Výborným řešením mohou být právě velmi smyslné indonéské masáže, které uleví od bolavých zad a zároveň pročistí mysl.

Článek

V dnešní uspěchané době si ne každý najde čas sám na sebe, na relaxaci těla, ale i mysli. A je to opravdu škoda, protože díky těmto relaxačním chvilkám si mnohem snáze uvědomíte své bytí. Dokážete odlišit podstatné od nepodstatného a pomůžete i své tělo chránit před nejrůznějšími nemocemi.

"Indonéské masáže přinášejí celkové zklidnění organismu i mysli. Odstraňují únavu, ale i ochablost, ztuhlost či bolestivost svalů. Blahodárně působí na celkovou kondici organismu, regenerují pokožku, přivolávají spánek, navozují příjemnou náladu," upozorňuje na výhody masáží Hanka Vaváčková, majitelka salónu Jungle Spa.

Z indonéských masáží patří mezi nejvíce oblíbené jávské a pak také exotické z ostrova Bali. Jávské patří mezi tzv. tlakové masáže, kdy silným tlakem na sval dojde k jeho uvolnění a následné relaxaci. Většinou je tato masáž prováděna od konečků prstů až po kořínky vlasů. Proto také dochází k celkovému prokrvení a následnému uvolnění organismu. Kromě šikovných prstů indonéských masérek je důraz kladen i na výběr masážního oleje a éterické vůně.

Masáže z ostrova Bali jsou charakteristické používáním pravého panenského olivového oleje. Ten příznivě působí na krevní oběh, ale i celkově urychluje metabolismus. Tudíž posiluje imunitu a uvolňuje zadrženou energii.

Devadesátiminutové blaho

Zajít si do salónu, kde dělají indonéské masáže neznamená, že půjde jen o samotnou masáž. Už pouhý vstup navodí atmosféru, jež vás přivede do úplně jiných světů. A aniž si to uvědomíte, zklidníte a pomalu a jistě přestanete vnímat realitu všedních dnů.

"Indonéské masérky vycházejí z tradičního prostředí a snaží se všemi způsoby navodit takovou atmosféru, která panuje u nich na ostrovech," vysvětluje Vaváčková.

Během jedné až dvou hodin strávených na masáži tak nasajete téměř mýtickou atmosféru, která z vás udělá alespoň na chvíli úplně jiného člověka. Během této doby totiž dokážete opravdově zarelaxovat a nasát spoustu pozitivní energie.

Někteří lidé mají problémy se vrátit zpět do reality. Okamžitě po masáži je tělo většinou malátné, přitom neuvěřitelně lehké, přičemž oči mají problém zaostřit. Ovšem po několika minutách, jako by se svět otočil o 360 stupňů a tělo se začne cítit skvěle a energie z něj sálá do širokého dalekého okolí.

"Když lidé ze salónu odcházejí, velmi často říkají, že si připadají lehčí a mladší. Mají mnohem lepší náladu, než když do salónu vešli. Prožitek masáže je pak provází ještě několik dní," říká Vaváčková.

Bolavá záda potřebují pohyb

Pokud vás na masáž přivede intenzivní bolest zad, pak se připravte na okamžitou úlevu. Přesto je nutné proceduru několikrát opakovat, než dojde k úplnému uvolnění svalů. Většinou se jedná o tři návštěvy.

"Pokud vás trápí dlouhodobější bolesti zad a páteře či máte rýmu nebo jen chcete posílit imunitu, pak je dobrá starověká léčba Kerokan. Jedná se o masáž prováděnou mincemi za pomocí bylinného balzámu," doporučuje Vaváčková.

Bohužel ani masáž ale není všespásná. Aby vás záda po masáži co nejdéle nebolela, je nutné i vlastní přičinění. V první řadě je velmi důležitý pohyb a pravidelné posilování zádových a břišních svalů.

Masáže jsou vhodné i pro těhotné či velmi staré lidi, ale k tomu je nutný speciálně vyškolený masér.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám