Hlavní obsah

E-cigarety začínají být "in" v nekuřáckých hospodách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Odpovědí na zákaz kouření v britských hospodách se staly elektronické cigarety. Nejnovější hit funguje jako nikotinový inhalátor, který dokonce vypouští i obláčky podobné cigaretovému dýmu, ovšem bez příslušných škodlivin, tedy v podstatě páru.

Článek

Kuřák díky tomuto vynálezu dodává tělu nikotin, ale už ne všechny jedovaté a karcinogenní látky. Přitom nepřichází o požitek z kouření. E-cigarety jsou k dostání na internetu, jejich cena je ovšem poněkud vyšší, než u běžného kuřiva.

Do umělé cigarety, která funguje na baterky a má tvar podobný té klasické včetně žhavícího zařízení na špičce, se místo tabáku vkládají patrony s nikotinem a aromatickou esencí. Prodává se v různých velikostech a je určena kuřákům, kteří se snaží skoncovat se zlozvykem. Podle britských úřadů její používání v hospodách nepřekračuje zákaz kouření.

Podle některých ale nový vynález není tak dokonalý, jak by se mohlo zdát. "Myslím, že si ji mnoho kuřáků neoblíbí - je docela divná a těžká," řekla příležitostná kuřačka Kusum Normoyleová po vyzkoušení této novinky.

"Ale možná, že ji budou používat lidé, kteří chtějí přestat s kouřením, protože hodně z nich kouří jen proto, že se jim líbí ten pocit, jak drží cigaretu," soudí.

E-cigarety jsou k dostání také v Česku, od listopadu i v kamenné prodejně. Jestliže prodejci vyzdvihují, že díky této cigaretě už kuřáci neobtěžují své okolí, lékaře příliš nenadchla. Podle nich totiž většinu kuřáků nezbaví závislosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Nekuřácké restaurace sklízí první úspěchy

Otázka zavedení nekuřáckých restaurací stále vzbuzuje velké emoce. Kuřáci stůj co stůj bojují za svá práva, nicméně ani nekuřáci svůj boj nevzdávají....

Výběr článků

Načítám