Hlavní obsah

Děti kreslily o zdraví

– VSETÍN

Vsetínská radnice od pondělka vystavuje vítězné práce, které v rámci soutěže Zdravíčko, na slovíčko malovaly děti ze třiceti okresních škol. Soutěž již poosmé organizoval Zdravotní ústav Zlín ve spolupráci se sponzory a městskými úřady ve Vsetíně, Valašském Meziříčí a Rožnově pod Radhoštěm.

Foto: Jiří Smutný
Článek

"Oslovili jsme školy a pedagogy, aby se ve výtvarné výchově s žáky zamysleli nad tím, co nám prospívá a co je pro nás zdravé. Pro nás je strašně důležité, aby děti to, co malují, dokázaly převést i do svého života," vysvětlila Kateřina Janovská ze Zdravotního ústavu.

Dětem přišel blahopřát i starosta

Od začátku roku se do soutěže přihlásilo téměř šest set obrázků, z nichž čtyřčlenná porota vybrala osmdesát osm prací. Jejich autoři byli v úterý na slavnostním vyhodnocení soutěže ve vsetínském kině Vatra oceněni. Vítězům poblahopřál i vsetínský starosta Jiří Čunek.  

"Když jsem viděl vaše výkresy, uvědomil jsem si, že každý z vás musel být hodně vnímavý a o tomto tématu hodně přemýšlet, neboť vaše výtvory jsou velmi nápadité. A protože nápady hrají v životě člověka velkou roli, přeji vám, aby se vám jich dostávalo co nejvíce a abyste byli vnímaví celý život," prohlásil Čunek.

Reklama

Výběr článků

Načítám