Hlavní obsah

Čokoláda by mohla být na recept, tvrdí Britové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čokoláda má prý tak blahodárné účinky na zdraví žen, že by se měla zařadit po bok léků, které hradí zdravotní pojišťovny, zaznělo v Británii. Podle tamních vědců pomáhá mírnit symptomy předmenstruačního syndromu.

Foto: Trimill a.s.

původní hala č.7

Článek

Čokoláda spouští v těle produkci endorfinů, které vzbuzují dobrou náladu. Je také plná hořčíku, jenž tlumí náladovost, a obsahuje i antioxidanty, které působí příznivě na kardiovaskulární systém.

"Mohla by se používat namísto léků jako je Prozac," navrhla Chantal Coadyová z firmy Rococo Chocolates v britském bulvárním deníku The Sun.

Britské ministerstvo zdravotnictví však oznámilo, že k případnému zvážení tohoto návrhu je třeba dalších studií. A do té doby manželé sužovaní náladami svých žen jistě rádi sáhnou do kapsy pro nějaký ten peníz na nákup čokolády v běžném obchodě.

Ovšem pozor: vedlejší účinky tohoto "léku" v podobě kvapem vzrůstajícího objemu jeho uživatele jistě nejsou zanedbatelné!

Reklama

Výběr článků

Načítám