Hlavní obsah

Chřipka zabere lidem za život více času než sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tři a půl roku - tolik času stráví průměrný člověk v průběhu života chřipkou. Je to více času, než kolik věnujeme sexu. K tomuto závěru došla Britská rada pro hygienu.

Foto: Profimedia.cz

Lidé stráví za život více času v posteli léčbou chřipky než sexuálními hrátkami s partnerkou či partnerem.

Článek

Odborníci vycházeli z údajů, které naznačují, že průměrný obyvatel britských ostrovů si třikrát za rok prostoná nachlazení a jednou do roka má chřipku.

Nezdá se to až tak moc, ale přesto prostonáme tři a půl roku života. Rada také dospěla k závěru, že v případě běžného nachlazení nebo chřipky většinou není zapotřebí chodit k lékaři. Není to tak ale vždycky.

Jak píše list The Sun, když pět dní berete nějaký prášek na snížení teploty, pijete dost tekutin a přesto se váš stav nelepší, je čas zajít k lékaři. Je totiž možné, že máte nějakou infekci na plicích.

V důsledku chřipky či nachlazení můžete také dostat zánět dutin nebo středního ucha. A i to je dobrý důvod k návštěvě u doktora. Obecné doporučení zůstat v posteli, pokud nutno srážet teplotu a pít dostatek tekutin. To ale platí jen pro jinak zdravé lidi.

Pozor by si měli dát i ti, kteří se nedávno vrátili z tropů. Horečka a další příznaky chřipky v takovém případě totiž mohou být příznakem tropického onemocnění, s kterým se váš organismus bez pomoci jen tak nevyrovná.

Reklama

Související témata:

Související články

Čeští vědci umějí nahrazovat kmenové buňky

Čeští vědci úspěšně zvládli technologii přípravy speciálních buněk, které svými vlastnostmi odpovídají zárodečným kmenovým buňkám. Takovéto buňky mohou...

Výběr článků

Načítám