Hlavní obsah

Autobioterapie může pomoci s ekzémem i alergiemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léčba ekzému i alergií je často běh na dlouhou trať. Někdy trvá i mnoho let, než nemocní naleznou řešení, které jim alespoň na čas od potíží uleví. Existuje přitom pomoc v podobě autobioterapie založené na autovakcínách připravovaných z vlastního biologického materiálu, které dokážou zlepšit funkci imunitního systému, který si následně sám s těmito problémy poradí.

Foto: Profimedia.cz

Léčba ekzému i alergií je často běh na dlouhou trať.

Článek

Specifická individuální autobioterapie (SIAB) je v zahraničí vysoce ceněnou

léčebnou metodou, která je bezpečná, efektivní a pomáhá dětem i dospělým bez známých kontraindikací.

Princip autobioterapie je přitom známý už dlouhou dobu. „Například léčba vlastní krví není žádnou novinkou, už za války polní lékaři zachránili mnoha zraněným vojákům život tak, že při nedostatku jiných léků podpořili imunitní systém raněného tím, že mu odebranou žilní krev vpichovali do svalu,“ vysvětluje odborník na biomedicínu Petr Janda z Paracelsium Praha, kde se SIAB metodě věnují.

A právě z těchto zkušeností vycházejí i autovakcíny, které jsou vyráběny z vlastního biologického materiálu (nejčastěji z krve, moči, ale i stolice a jiných biologických látek). Vědecky bylo prokázáno, že hemolyzovaná (rozložená a zředěná) krev vrácená zpět do organismu optimalizuje činnost imunitního systému.

Stejně fungují i preparáty postavené na ostatních tělních tekutinách. Nejedná se přitom o žádné šarlatánství, vše je postaveno na vědeckých poznatcích z biomedicíny, přičemž výrobní proces autovakcíny je schválený ministerstvem zdravotnictví.

Prokletí alergie aneb Když život ovládnou omezení nebo zdravotní potíže

Styl

„Jednoduše řečeno, například alergické reakce se zklidňují a oslabená imunita se zvyšuje,“ dodává Petr Janda.

Z krve, moči nebo jiných látek se vyrábějí kapky, které si pak pacient jednoduše aplikuje sám pod jazyk. „Základní dávku tvoří tři kapky, u zvláště citlivých pacientů stačí dvě kapky. Tekutina se během 10 nebo 15 minut vstřebá, před a po aplikaci je nutno dodržet časový odstup 10 minut, kdy člověk nesmí jíst, pít nebo si čistit zuby,“ popisuje lékařka Lenka Řehořková.

Foto: archív Petra Jandy

Autovakcíny se kapou pod jazyk

Pravidelná aplikace má za následek to, že se stav pacienta zlepšuje, mizí jeho ekzém, ustupuje bolest nebo únava.

Lékaři pak mohou průběh kontrolovat ve spolupráci s biochemickými, hematologickými nebo imunologickými laboratořemi. A skutečně – i laboratorní rozbory ukazují účinnost terapie.

Astma zhoršují hlavně alergie na jaře

Styl

Nejčastěji se léčí ekzémy a alergie

Nejčastěji autovakcína pomáhá dospělým i dětem s atopickým ekzémem a chronickými záněty kůže, a pak také s různými alergiemi. „Máme zkušenosti ale i s léčbou střevních zánětů, zánětů močových cest nebo chronickým únavovým syndromem,” upozorňuje Janda.

Autovakcíny ale mohou dobře fungovat i jako podpůrná léčba u zhoubných nádorů, roztroušené sklerózy, migrény, bolestí kloubů nebo Bechtěrevovy choroby.

Úspěšnost léčby se odvíjí od mnoha faktorů, nicméně z dosavadních zkušeností například ekzém zmizí u dětí v 95 % případů, u dospělých v 80 %, přičemž u dalších 10 % se stav ekzematiků nezhoršuje, tudíž i oni samotní považují léčbu za prospěšnou. U zbylých 10 % terapie z různých důvodů nezabírá.

Ceramidy chrání pokožku před dehydratací. Zmírňují tak její stárnutí a poškození

Styl

Příznaky mohou vymizet i po měsíci

„Průměrná doba podávání přípravků z krve nebo jiných materiálů je u nás cca 1,5 roku s tím, že máme klienty, kterým problémy odezněly během prvního měsíce. Ale máme i klienty, kteří s námi jsou i 20 let z důvodu prevence a posílení imunitního systému,“ popisuje doktorka Řehořková.

Často se stává, že po 2-3měsíčním užívání autovakcíny se projevy onemocnění na několik měsíců, ale i let zcela ztratí. Poté stačí podání autovakcíny zopakovat a problémy opět zmizí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám