Hlavní obsah

Anastacia opět porazila rakovinu

Právo, Novinky, jaš, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Anastacia podruhé porazila rakovinu prsu, kterou jí znovu diagnostikovali letos v únoru. Poprvé se se zákeřnou nemocí potýkala už v roce 2003 a úspěšně ji vyléčili pomocí operací a ozařování.

Článek

Pro nemoc musela zrušit evropské turné, které mělo odstartovat 6. dubna. Tehdy řekla, že jejím jediným cílem je zcela se vyléčit, což se jí podařilo.

V pátek totiž na sociální síti Twitter zveřejnila fotografii z nahrávacího studia se vzkazem: „Mimochodem, rakoviny jsem se navždy zbavila.“

Foto: Michaela Říhová, Právo

Přední šeku na boj s rakovinou.

Proti rakovině nebojuje Anastacia pouze v osobním životě. V červenci 2009 podpořila před svým koncertem v Praze Projekt 35, který se zaměřuje na pomoc mladým ženám s touto nemocí. Přednostovi onkologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice Luboši Petruželkovi předala šek na 50 tisíc korun.

Debatu o rizicích rakoviny prsu rozvířila letos herečka Angelina Jolie, která se z preventivních důvodů rozhodla k oboustranné mastektomii, tedy odstranění žláz z prsů. Lékaři totiž odhadli, že s 87procentní pravděpodobností bude jinak nucena proti této zákeřné nemoci bojovat. [celá zpráva]

Angelina Jolie na londýnské premiéře filmu Světová válka Z.Video: Novinky/Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám