Hlavní obsah

Zelený čaj brání rakovině prostaty

– PERTH
Novinky, Korzo/Plus

Pravidelní konzumenti zeleného čaje se mohou radovat. Tým čínských a australských vědců doložil, že jejich záliba je nadmíru užitečná a hlavně prospěšná zdraví. Snižuje totiž riziko onemocnění rakovinou prostaty až o dvě třetiny.

Foto: Brněnské hody

Tradiční svatomartinský průvod se Sv. Martinem na bílém koni v čele prochází centrem Brna.

Článek

Závěry výzkumu, které byly zveřejněny v časopise West Australian, jednoznačně prokázaly, že zelený čaj má skutečně blahodárné účinky. Badatelé podrobili zkoumání 130 pacientů postižených rakovinou prostaty, které porovnali s téměř třemi stovkami zdravých jedinců.

"Studie ukázala, že pozitivní účinek zeleného čaje se zvyšuje s jeho zvýšenou konzumací a stupňuje se s dobou, po níž trvá. Dokonce i jeho nepravidelné požívání má prospěšný vliv na celkový stav organizmu," řekl profesor Colin Binns z univerzity v Perthu.

Podle čínských výzkumníků nejde v tomto případě o nic nového a objevného, jen se potvrdilo, co bylo dobře známo již v minulosti. Zelený čaj se totiž odnepaměti používal k podpoře trávení, osvědčoval se jako prostředek pro očištění jater od jedovatých zplodin a sloužil k uchování a kýženému znovunabytí potřebné životní energie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám