Hlavní obsah

Jasmínový čaj může mít halucinogenní účinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PANAMA CITY

Deset šálků lahodného jasmínového čaje si dopřával denně Gilbert Walker z Floridy a pak se mu zdály podivuhodné sny, například o biblickém boji mezi dobrem a zlem. Pokud se vše odehrávalo jen ve snu, tak to ještě šlo. Jedné noci se ale Walker rozzuřil. Zdálo se mu totiž, že v sousedním domě strašně štěká a vyje smečka porcelánových psů.

Foto: Agentura JAY Bratislava

Hra Dvaja páni z Verony bude uvedena na brněnském hradě Špilberk ve dnech 20. a 21. července pod širým nebem

Článek

Rozbil skleněné dveře, vtrhl do domu a chtěl psy umlčet. K smrti však vyděsil majitelku, která před jeho napřaženým mečem utekla z domu. Jeden porcelánový hafan útok nepřežil a rozbil se. Gilbert se řinčením střepů u sousedky probral a policie ho pak našla s vyděšeným pohledem na ulici.

"Já jsem se zbláznil," křičel zoufale Walker. Jeho obhájce Mike Hunter kontaktoval toxikology, kteří mu vysvětlili, že určitý druh jasmínu může mít halucinogenní účinky. Tato rostlina se obecně používá na žaludeční problémy. S tímto záměrem podle právníka Walker také jasmínový čaj pil.

Soudce nakonec stáhl obvinění, když mu tři soudem jmenovaní psychologové dosvědčili, že Walker trpěl kvůli nadměrnému pití jasmínového čaje psychózou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám