Hlavní obsah

Zdravotní potíže, kvůli kterým ženy odmítají sex

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje celá řada důvodů, proč žena čas od času nemá zájem o sex a intimní chvilky s partnerem. Na vině může být únava, celkové problémy ve vztahu, ale také zdravotní potíže.

Foto: Profimedia.cz

Různorodé zdravotní problémy mohou být důvodem, proč některé ženy záměrně odmítají sex.

Článek

Konkrétně zdravotní komplikace mohou mít často za následek, že ženy odmítají milostné aktivity s partnerem záměrně, i když by si je jinak velmi rády užívaly.

Přehled častých zdravotních potíží, které mohou podobné chování u žen způsobovat, přinesl server Health.

Snížený průtok krve 

Za horším prokrvením v oblasti genitálií může často například cukrovka nebo vysoký krevní tlak. Kvůli tomu pak mohou častěji nastávat problémy například s dosažením orgasmu.

Hormonální změny 

Hormonální změny, které mají za následek útlum sexuální touhy, mohou nastat při menopauze, v období kojení, při užívání hormonální antikoncepce ale také například při problémech se štítnou žlázou.

Vedlejší účinky léků

Viníkem zmíněných potíží bývají podle serveru také některé užívané léky, například antidepresiva nebo přípravky předepisované při chemoterapii.

Poškození nervů 

Poškozené nebo funkčně omezené nervové spoje bývají také častou příčinou nechuti na sex nebo potíží při milování. K jejich snížené funkčnosti může dojít například při operaci pánve, poškození může být ale také důsledkem roztroušené sklerózy nebo Parkinsonovy choroby.

Nebojte se svěřit odborníkovi 

Pokud žena zjistí jakýkoli problém, neměla by se bát se s ním svěřit, jako první může pomoci praktický lékař.

Na škodu ale není ani konzultace s odborníkem přes sexuální problematiku, obzvlášť ve chvíli, kdy fyzické problémy začnou vyvolávat i potíže psychické nebo vztahové. Málokdy jde totiž jen o jedinou věc či problém, dodává Marjorie Greenová, vedoucí Mount Auburn Female Sexual Medicine Center v Cambridge ve státě Massachusetts.

Léčba

Následná léčba záleží na zdroji aktuálního problému, u mnohých žen bývají nejúčinnější formou předepsané léky.

Některým dámám ale může k lepším sexuálním prožitkům a zmírnění obtíží pomoci také pravidelné cvičení, sexuální terapie nebo vztahové poradenství.

Reklama

Související témata:

Související články

Když ve vztahu chybí sex

Blíží se konec roku a s ním i bilancování. Mnozí lidé tak přehodnocují svůj dosavadní život a přemýšlí o změnách, ke kterým nový rok přímo vybízí. Přicházejí...

Čeho se vyvarovat při hádkách se ženami

Ženy jsou velmi citlivé a křehké povahy, ač to tak u všech nemusí na první pohled hned vypadat. Jenomže to, co někdo považuje za dobrý vtip, si některé dámy...

Výběr článků

Načítám