Hlavní obsah

Zavírání očí při líbání uvolňuje smysly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Singapurský badatel Yau Che Ming odhalil zřejmě tři nejčastější příčiny, proč lidé při líbání zavírají oči. Kromě snahy zmírnit přetížení smyslů to může být také reakce na mlhavé vidění partnera, který se právě nachází v těsné blízkosti, případně touha překonat stud.

Článek

Yau Che Ming je profesorem na Technologické univerzitě v Nanyangu. Jeho studii zabývající se zavíráním očí při líbání zveřejnil deník The Straits.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Zavíráte při líbání oči?

"Akt líbání vede k přetížení smyslů," napsal odborník, "zavírání očí je proto přirozený způsob, jak toto přetížení zmírnit," vysvětlil ve svém článku.

Rozostřené vidění

Nezastavuje se však pouze u jediného vysvětlení a přináší další možné příčiny. Jeho druhá teorie zavírání očí je poměrně pochopitelná. Líbající se partneři jsou v těsné blízkosti, a proto se navzájem vidí rozmazaně. Pro některé z nich to může být nepříjemné, což se snaží řešit právě zavřením očí při líbání.

Překonání ostychu

Třetí odpovědí na stejnou otázku je prý překonání ostychu. Mnozí milenci se při polibcích stydí dívat se zpříma do očí, proto se raději nechávají unášet představami a soustředí se na pocity něhy. Při líbání nechtějí být rušeni vnějšími vlivy.

Anketa

Zavíráte při líbání oči?
Ano, vždy
72,2 %
Jen občas
20,6 %
Ne, nikdy
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2065 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Indonésanům hrozí vězení za líbání

Párům, které se v Indonésii vášnivě líbají na veřejném prostranství, v budoucnosti hrozí až pětiletý trest za mřížemi. Informoval o tom zpravodajský server...

Češi se pokusí o rekord v polibcích

Pokus o překonání světového rekordu v počtu líbajících se osob se uskuteční 1. května ve čtyřech městech České republiky. Zapojit se do soutěže mohou obyvatelé...

Při líbání ukousla příteli špičku jazyka

43letá Američanka se při líbání zakousla v sebeobraně do jazyka svého o čtyři roky staršího přítele. Ten ji totiž k sobě láskyplně, ale příliš pevně tisknul,...

Výběr článků

Načítám