Hlavní obsah

Vzrušující sex před souloží

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nekoitální, tedy nesouloživý sex. Ten hrál hlavní roli v jednom z největších sexuálních skandálů americké historie. A sice v avantýře prezidenta Billa Clintona se stážistkou Monikou Lewinskou. Prezident se před senátním výborem obhajoval tím, že manipulace doutníkem v ženském genitálu není sexem ve vlastním slova smyslu.

Článek

Jeho obratní právníci toto tvrzení obhájili. A Bill Clinton setrval ve svém úřadě až do konce funkčního období.

Nedávno zveřejněné americké výzkumy poukazují naopak na to, jak důležitý je nekoitální sex v partnerském soužití. Zdůrazňovaly zejména význam milostné předehry. V jedenácti procentech trvá tři minuty a méně. V jedné třetině manželství jedenáct až dvacet minut. A ve dvaceti dvou procentech manželství dosahuje její délka 20 až 60 minut.

Délka milostné předehry koresponduje s úrovní vzdělanosti

Sexuologové považují předehru v milostném životě za chvályhodné počínání. Její délka prý souvisí s dosaženým vzděláním partnerů. Pouze nevzdělaný primitiv prý přistupuje k pohlavnímu styku zcela bez přípravy a nezná žádné techniky mazlení. Není sporu o tom, že lidská sexualita je nesmírně různorodá a v žádném případě se nedá sešněrovat do nějakých všeplatných norem.

Také délka milostné předehry by se měla řídit individuálními potřebami obou partnerů. Právě ve vynalézavosti, hravosti a experimentování tkví neopakovatelné kouzlo sexuality. Takové té vpravdě lidské a kulturní.

Připadá mi zajímavé, že to jsou většinou ženy, které často dávají přednost nekoitálním aktivitám. Milostná předehra pro ně neznamená předehru ve vlastním slova smyslu, ale zcela plnohodnotnou hru.Vlastní soulož je pak už nejednou jen jakousi dohrou. Mnohá žena dá přednost dráždění erotogenních zón před souloží.

Na prvním místě tu figuruje laskání zevního genitálu, poševního vchodu, malých stydkých pysků a poštěváčku. Je jistě chybou, že mnozí muži nedokážou tuto speciální ženskou vlohu pochopit, natož pak ocenit.

Učebnice sexuologie většinou tvrdily, že těchto takzvaně klitoridálně dráždivých žen bude asi jedna třetina. Dnes už víme, že jich je víc než polovina.

Boj proti falokratům

Mnozí příslušníci silného pohlaví tento jev nechápou a právem jsou nazýváni sexuálními šovinisty. Jejich hlavním vyznáním je takzvaná falická ideologie.

Ta předpokládá, že pouze potěšení, které pochází ze ztopořeného přirození, tedy falu, je to nejlepší a nejhodnotnější.

Boj proti falokratům je v moderní sexuologii jedním z nejfrekventovanějších bitevních polí. Jejich bodré pivní chvástavé řeči jsou v přímém protikladu k sexuálnímu očekávání jejich něžných ženských protějšků. Ty zdaleka nečekají na ztopořený pohlavní úd, ale spíše na laskání, pohlazení a políbení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám