Hlavní obsah

Vegetariáni mají lepší sexuální život

Pokud patříte mezi skupinu lidí, kteří odmítají zařadit do svého jídelníčku maso, pak děláte jedině dobře. Vegetariáni, kteří jedí jídla s velkým množstvím sóji, mají o poznání lepší sexuální život než masožravci, jak tvrdí nejnovější studie.

Foto: Profimedia.cz

Sója, která je pro velký obsah bílkovin a proteinů mezi vegetariány oblíbená, navíc zajišťuje lepší sex.

Článek

Nejenže jsou vegetariáni v průměru zdravější a štíhlejší, jsou vystavení menšímu riziku srdečních onemocnění, mrtvice, cukrovky, obezity i rakoviny, ale navíc si užívají lepší sex než lidé konzumující maso.

Podle Daily Mail vědci došli k závěru, že například tofu a další potraviny rostlinného původu mají velký vliv na kvalitu milostného života. Předpokládá se, že tyto produkty ovlivňují hladinu hormonů a tím zvyšují sexuální aktivitu.

Fytoestrogeny ovlivňují sexuální aktivitu

Výzkum, publikovaný v časopise Hormones and Behavior, je prvním, který upozorňuje a zdůrazňuje působení a účinek fytoestrogenů, látek, které jsou obsaženy v rostlinách a mohou do jisté míry nahradit účinek estrogenů. Vliv těchto látek byl pozorován na chování volně žijících primátů.

Studii provedli vědci pod vedením Michaela Wassermana, kteří více než 11 měsíců pozorovali skupinu červených kočkodanů v Kibale v Národním parku v Ugandě. Zjistilo se, že čím více kočkodani snědli listů tropické rostliny s obsahem estrogenu, tím více se zvýšila hladina estradiolu, hormonu estrogenu a stresového hormonu kortizolu. S vysokou hladinou těchto hormonů stoupala i sexuální aktivita primátů.

„Hormonální změny hrají podstatnou roli v rámci rozmnožování a zdraví. Rostliny zaujímají podstatnou úlohu v reprodukci primátů, ale i lidí, což bývá opomíjeno,“ řekl Wasserman.

Reklama

Související témata:

Související články

Symbolem mužnosti je stále masožravost

Symbolem mužnosti pro většinu západní společnosti je stále maso. Zvláště tradiční hodnoty zastávající část společnosti věří, že právě konzumace masa je typicky...

Výběr článků

Načítám