Hlavní obsah

V Německu chystají speciální sexshop pro ženy

BERLÍN

Největší evropský erotický koncern Beate Uhse vstoupí na jaře v Německu na trh se sítí diskrétních obchodů speciálně pro ženy. O víkendu firma prezentovala vzorový obchod ve svém sídle v severoněmeckém Flensburgu.

Článek

Vnitřní zařízení bude hodně členité a podél zdí se mohou zákaznice "ukrýt" do vytvořených koutků, aby měly klid a mohly získat informace o zboží, říká šéf koncernu Otto Christian Lindermann. "Chceme být kulatější a měkčí," dodal k obchodům, které mají firmě přinést nové zisky.

Dělbou prostorů a příjemným prostředím se odstraní překážky, které dosud ženám bránily vstupovat do erotických krámků. Zároveň se vymezí od pouhých klasických obchodů s erotickým prádélkem. "Půjde hlavně o pohlazení smyslů," líčí záměr vedoucí projektu Hauke Stübingerová.

"Měkčí" linie sexshopů pro ženy se na jaře 2004 otevře ve velkých městech, jako jsou Berlín, Hamburk, Frankfurt nad Mohanem nebo Mnichov. Od roku 2005 se plánuje rozšíření také do zahraničí.

Název Mae B vymyslely studentky

Obchody ponesou název "Mae B". Vymyslela ho na požádání pětice studentek berlínské Umělecké univerzity. Má zastupovat jméno ženy, která ho nechce vyzradit celé. Zároveň ale titul zní jako anglické slovo maybe neboli snad či možná. Jde tedy o jméno, které prý nevymezuje hranici fantazie, je dvojznačné a koresponduje s trendem, že ženy kráčejí ve světě sexu stále kupředu. Autorky názvu prostě chtějí, aby se zákaznice mezi pomůckami a jinými stimulačními prostředky cítily dobře.

Zakladatelka koncernu Beate Uhseová začala se sexuální osvětou na severu Německa brzy po druhé světové válce, když nejdříve vydávala drobné publikace o antikoncepci a sexuálním soužití. V roce 1951 založila ve Flensburgu "zasilatelský dům manželské hygieny" a v roce 1962 tam otevřela první sexshop, který je považován za první na světě. Nyní jsou rozesety po celém Německu i v řadě evropských zemí. Předloni průkopnice erotické osvěty a sexshopů zemřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám