Hlavní obsah

Tisícovky naháčů se nechaly vyfotit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CLEVELAND

Americkému fotografovi Spenceru Tunickovi, který je známý svými snímky nahých lidí v davu, se podařil další odvážný kousek. V Clevelandu ve jménu umění na veřejném prostranství nashromáždil bezmála tři tisíce dobrovolných naháčů, čímž překonal dosavadní rekord v severní části Ameriky.

Článek

Zpravodajský server News Net 5 upřesnil, že se v ulicích sešlo přesně 2 754 lidí bez oblečení, kteří vyslyšeli fotografovu výzvu zapózovat bez oblečení.

Když se vysvlékli, před fotografem se rozprostřel dav osob různých velikostí, forem i odlišných barev pleti, které se staly živým modelem umělcova výtvoru.

"Je to tak krásné umělecké dílo," pochvalovala si jedna z účastnic, "chtěla jsem se stát jeho součástí," nadšeně dodala.

Fotky budou obdivovat návštěvníci muzea

Tunick dav naháčů zvěčnil z dvanáctimetrové výšky a podle jeho vlastních slov ještě nikdy nenafotil lepší snímky. Ty budou začátkem srpna vystaveny v Muzeu moderního umění.

Dosavadní rekord vytvořili obyvatelé a návštěvníci v Montrealu, kde se sešlo 2 500 naháčů. Španělská Barcelona však již dříve pokořila i tento rekord, když v minulosti uvítala na sedm tisícovek nahých osob, které Spencer Tunick rovněž fotografoval.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: rekordní počet naháčů na kolotoči

Téměř stovka studentek a studentů z patnácti univerzit vytvořila v pátek dopoledne ve Velké Británii nový světový rekord. A to velmi netradiční - v počtu...

Policie ochrání nudisty před exhibicionisty

Nudistická pláž v belgickém Bredenu, která je v provozu již třetí rok a letos byla otevřena veřejnosti v dubnu, bude hlídána policisty, kteří se mezi naháči...

Naháč se sprchoval u benzínky

Obyvatel Spojených států udělal pro řidiče a jejich spolucestující striptýz přímo u čerpací stanice, kde využil myčky aut a osprchoval se v ní. Informaci...

Výběr článků

Načítám