Hlavní obsah

Starší ženy v sexu upřednostňují kvalitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Sex v životě žen hraje podstatnější roli, než se obecně soudí. Příslušnice slabšího pohlaví, které překročily padesátku, se sice neoddávají sexu tak často jako za mlada, zato však vyžadují kvalitnější styk.

Foto: Adam Wiltsch

Ilustrační foto

Článek

"Prostě mají větší žízeň po životě, což platí i pro jejich sexualitu," shrnuje psycholožka Beate Schultzová-Zehdenová z berlínské kliniky Charité, která se podílela na studii.

Němečtí odborníci podrobili výzkumu více než pět set dobrovolnic. Výsledky prokázaly, že ženám ve věku od 50 do 60 let stačí sex jen párkrát do měsíce.

Spokojený sexuální život je u starších žen zároveň spojen s kvalitou, po níž dámy přímo prahnou. Touží po kvalitě jak partnerského vztahu, tak pohlavního aktu.

Sex jako povinnost

Po pětašedesátce sex již nevyžaduje polovina z nich. Čtvrtina dotázaných mezi 50 a 55 lety postel používá jen ke spánku, mezi 65 a 70 lety už to jsou dvě třetiny respondentek.

"Pokud některé dámy neměly v mládí v partnerství štěstí, využijí stárnutí k tomu, aby se vyvlékly ze sexu, který chápou jen jako nepříjemnou povinnost," řekla psycholožka.

Reklama

Související témata:

Související články

Bude rodit děti, dokud nepovije dvojčata

Jednačtyřicetiletá Helen Ogilijevová z Dentonu v americkém Manchesteru je pevně rozhodnutá přivést na svět dvojčata. Přestože již s manželem vychovávají devět...

Vibrátor měl léčit ženskou hysterii

Sexuální pomůcka pro ženy ze třicátých let minulého století je součástí výstavy v londýnském Vědeckém muzeu a nese název The Sinful Things. Popisky u exponátu...

Výběr článků

Načítám