Hlavní obsah

Srbka se kvůli dědictví provdala za mrtvolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

Žena ze Srbska si bude muset odpykat osmnáctiměsíční trest za podvodnou svatbu. Postarala se o falešné dokumenty jen proto, aby se oficiálně mohla stát manželkou místního zámožného muže, který byl ve skutečnosti již mrtev.

Foto: Miloš Kaňa

Bývalý starosta Dobrušky Oldřich Klobas převzal zlatou medaili za zásluhy o rozvoj města, v jehož čele stál v letech 1998 - 2006.

Článek

Dvaatřicetiletá Vinka Mijovičová z města Garas, která byla vzteky bez sebe, když osmašedesátiletý Midrag Tomović zemřel, se rozhodla, že si se zdánlivě neřešitelnou situací poradí.

Podplatila místního matrikáře, aby přivřel oči nad zfalšovaným podpisem na dokumentech stvrzujících manželství. Obdobným způsobem také přiměla dva muže, aby při falešném obřadu sehráli roli svědků. Místní deník Blic, který případ zveřejnil, však neuvedl, jak nevěsta vysvětlila nepřítomnost ženicha při obřadu.

Podezření příbuzných se ukázalo jako oprávněné

Staříkovo úmrtí držela Vinka Mijovičová v tajnosti dva týdny. Pak jej oznámila a obrátila se na právníka se žádostí, aby se postaral o její dědictví po zesnulém.

Podvod ale vyšel najevo poté, co příbuzní, kteří ji z nekalosti podezírali, podali na místní policii trestní oznámení. Ta zjistila, že údajný podpis mrtvého byl zfalšovaný. Majetnická žena byla podle listu Blic odsouzena k rok a půlletému vězení.

Související témata:

Související články

Nevěsta zmlátila svatebního hosta

Tradiční muslimská svatba v Saúdské Arábii se zvrhla v bitku. Vyvolala ji svým chováním žena, která mobilním telefonem fotografovala v místech, která byla...

Výběr článků

Načítám