Hlavní obsah

Spoře odění studenti pózují v kalendáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANCHESTER

Kontroverzní univerzitní kalendář se spoře oděnými studentkami, který právě vyšel, slaví již druhé narozeniny. Letos se kromě mužů budou moci pokochat také ženy.

Foto: Stanislava Dvořáková

K nejtěžším úkolům patřilo překonání třímetrové kluzké bariéry, kdy sice mírný ale vytrvalý déšť se postaral o její téměř nepřekonatelnou obtížnost.

Článek

Hanbatý kalendář, který na letošní rok nafotily studentky univerzity v Manchesteru, se po celý rok těšil velké oblibě zejména u pánského publika. Přesto strhl vlnu odporu. Vedoucí představitelka Studentského svazu ho tvrdě odsoudila s tím, že ženy jsou na jeho stránkách vyobrazeny jen jako sexuální objekty.

Studentky si přijdou na své

Navzdory nepřízni osudu bylo nafoceno další vydání kalendáře na příští rok a již slaví úspěch. Vydavatelé totiž nabízejí lahůdku, která by mohla uspokojit nejen mužské, ale tentokrát i ženské oko. Kromě snímků odhalující ladné dívčí křivky uveřejnili druhý kalendář s fotkami, na kterých se usmívají přitažliví studenti s urostlými těly.

Na myšlenku kalendáře také pro dámy přišel bývalý student Neil Jeram-Croft se svým přítelem Mattem Pearsonem. Chtěli tím předejít nařčením ze sexismu, která rozporuplný kalendář provázela po celou jeho první sezónu, a zároveň se snažili vyhovět studentkám, které prý snímky nahých kolegů z univerzity vyžadovaly. "Pánské vydání jsme vydali jednoduše proto, že ho holky chtěly," řekl Neil.

Původně se měl kalendář prodávat v obchodě v budově školy, mluvčí Studentského svazu však tuto informaci vyvrátila. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám