Hlavní obsah

Snídat je zdravé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAD AACHEN

Snídat patří ke zdravému životu. Takový je hlavní závěr studie finských vědců, jejíž výsledky dnes zveřejnila německá společnost pro dietetiku v Bad Aachenu. Studie, při níž bylo dlouhodobě sledováno 5500 mladých lidí i jejich rodičů, prokázala, že ti, kdo vynechávají snídaně, mají sklon častěji sahat k různým nezdravým svačinám, ale také k alkoholu a cigaretám.

Foto: Archiv ZOO Zlín
Článek

Příklad rodičů je pak i v tomto směru rozhodující a děti rodičů, kteří nesnídají, mají tendenci tento zlozvyk napodobovat a rovněž žít nezdravě, tvrdí vedoucí výzkumného týmu Anna Keski- Rahkonenová.

Snídat je tedy samo o sobě zdravější než nesnídat. Kdo chce ale navíc ještě i vyloženě zdravě snídat, měl by podle poznatků finských vědců zařazovat na svůj jídelníček zejména rostlinnou stravu s množstvím vláknin a celozrnných produktů.

Vedle zeleniny, rostlinných tuků a obilných vloček doporučují odborníci již ke snídani také ryby, zvláště mořské. Vhodný je i rostbíf a ementálský sýr. Pít by se měly zejména ovocné šťávy a minerální vody, káva ani čaj se příliš nedoporučují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám