Hlavní obsah

Sexuolog: U problémů s erekcí nespoléhejte příliš na potravinové doplňky

Problémy s erekcí trápí každého druhého muže, přesto se jen malá část odhodlá se svým problémem zajít k lékaři. Raději zajdou do lékárny a za velké peníze nakoupí zázračné doplňky stravy. Dost často se pak diví, že jejich problémy neustávají ba naopak se někdy prohlubují.

Foto: Profimedia.cz

Muži s poruchou erekce by měli hledat pomoc u odborníků, především u sexuologů. Řešení bývá účinnější, pokud se do něj zapojí oba partneři. Společné překonávání intimního problému navíc může jejich vztah posílit.

Článek

Více než polovina českých mužů mezi 35 a 65 lety trpí určitým stupněm poruchy erekce. Podle lékařů by měli tuto erektivní dysfunkci řešit, pokud "selžou" ve více než čtvrtině případů.

Odhalit její příčiny není vždy snadné, často je odborníci nalézají v psychice pacienta. Obvyklými problémy mužů jsou úzkost, napětí, strach a zaměření na výkon. "Muži se dopředu obávají, že nebudou dost dobří, což spouští bludný kruh strachu z možného selhání a skutečného následného selhání," tvrdí psycholožka Tania Krulová s tím, že u některých mužů i drobný neúspěch dosahuje paranoidních rozměrů.

Přestože muži hledají velmi často chybu především u sebe, podle některých odborníků je obvykle hlavní příčinou kvalita partnerského vztahu. Mezi dalšími příčinami bývají uváděny celková únava, psychická traumata, deprese, nedostatečně silné podněty sexuálního vzrušení, nejasnosti v sexuální orientaci, alkohol, ale také stud, osobní nevyrovnanost nebo strach z intimity. Problém může vzniknout i díky cukrovce či dalším závažným nemocím.

V každém případě Erektivní dysfunkce je řešitelným problémem. Úspěšnost se pohybuje kolem 95 procent, podmínkou je ale začít problém řešit včas. Pomoc by měli muži hledat u odborníků, především u sexuologů. Řešení bývá účinnější, pokud se do něj zapojí oba partneři. Společné překonávání intimního problému navíc může jejich vztah posílit.

Doplňky stravy často nic neřeší

Podle sexuologa Ondřeje Trojana by muži neměli příliš spoléhat na zázračnou moc doplňků stravy. Z jeho zkušeností vyplývá, že mnozí muži za tyto pilulky zaplatili obrovské množství peněz a přesto se efekt dostavil buď minimální, nebo žádný.

"Doplňky stravy nicméně nejsou léky, i když se tak tváří. K jejich prodeji stačí pouze souhlas Hygienické služby. Většinou je neprovází žádné klinické studie či testování na vedlejší účinky," vysvětluje Trojan.

Rozhodně se tedy každému muži vyplatí zajít k lékaři a problém řešit odborně, za pomoci skutečně schválených a vyzkoušených léků.   

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám