Hlavní obsah

Sex s šéfem kvůli povýšení nemusí přinést úspěch

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ona je ubohá sekretářka. On bohatý, úspěšný muž a ještě k tomu její nadřízený. Tak se spolu pomilují a vyšší pozice zajistí původně opomíjené pracovní síle hvězdnou kariéru. Námět jako z růžové knihovny skutečně funguje i v praxi, a to minimálně ve Velké Británii. Postelová scéna s šéfem namísto rekvalifikačních kurzů a doplnění vzdělání prostě letí.

Foto: archiv Lukáš Melník

Lukáš Melník ve filmu Isabel.

Článek

A to se netýká jen žen, i když něžnější polovina lidstva má s touto metodou povýšení bohatší zkušenosti.

Zatímco zkušenost s tímto způsobem zkvalitnění vlastního životopisu má jeden z desíti Britů, třetina ze všech dotázaných pracujících tvrdí, že by neváhala, a tento způsob vzestupu okamžitě využila, pokud by měla příležitost.

Ti šéfové se mají...

Pro šéfy různých firem a organizací je to dobrá zpráva, do postele jim zřejmě ochotně vleze kdekdo. Jenže žádná organizace, která se zabývá průzkumy veřejného mínění, nezaručí, že si opravdu v posteli šéfa třetina obyvatel Británie polepší.

Ačkoli tři z desíti Britů by se s šéfem vyspali nebo s ním navázali bližší vztah kvůli kariéře, neexistuje žádná záruka, že vám šéf po splnění sexuálních požadavků opravdu přidá. V tom je ten problém. Mnozí, kteří se opravdu přes lože nadřízeného snažili ve firmě povýšit, byli zklamáni. Šéf jejich erotickým šarmem nepohrdl, ale oni z toho neměli víc než tělesný požitek, anebo, v horším případě, deset minut utrpení.

Psycholog: nevyplácí se to

Profesor firemní psychologie na univerzitě v Manchesteru Cary Cooper je k ženským snahám získat vyšší post v šéfově posteli velmi skeptický. "Je to z mnoha důvodů velmi špatná strategie. Může vám to sice zajistit to, po čem právě toužíte, ale určitě to nebude fungovat v jiných organizacích. Mnohdy vše vede pouze k ponížení a nezřídka vyvolá další poruchy v sexuálním životě," tvrdí Cooper.

Anketa

"Obětovali" byste se v posteli šéfa/šéfové kvůli povýšení?
ANO.
68,3 %
NE.
31,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 662 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám