Hlavní obsah

Sex bez orgasmu? Tipy, díky kterým zažijete slastné vyvrcholení

Novinky, ald

Zatímco pánové nemají s vyvrcholením žádné problémy, pro ženy jde o palčivé téma. Některé zažívají orgasmus párkrát do měsíce, jiné několikrát do roka a není žádným překvapením, že se najdou ženy, které vyvrcholení předstírají. Naštěstí existuje několik triků, díky kterým nemusíte absolvovat herecké kurzy a orgasmus zažijete na vlastní kůži.

Foto: Profimedia.cz

Absence vyvrcholení ještě nutně není známkou orgasmické dysfunkce

Článek

V první řadě je důležité říci, že absence vyvrcholení ještě nutně není známkou orgasmické dysfunkce. Naopak u mnoha žen za tímto problémem stojí například stres, vyčerpání, úzkost, změna hladiny hormonů nebo třeba nulová vášeň. Není ani výjimkou, že se ženy nedokážou v posteli náležitě uvolnit.

„Relaxovat a zároveň ztratit kontrolu nad sebou samým je pro mnoho lidí obtížné,“ říká vztahová terapeutka Krystal Woodbridgeová pro Netdoctor. Zároveň dodává, že ženy příliš přemýšlejí o svém těla a nedokážou se na sex správně naladit.

Také studie zveřejněná v časopise Journal of Sex & Marital Therapy potvrzuje, že vyvrcholení je pro ženy opravdu problematické téma. Z výzkumu vyšlo najevo, že čtyři z pěti žen nedokázaly dosáhnout orgasmu při penetraci bez stimulace klitorisu. Není tedy divu, že stále více žen přemýšlí nad tím, jak zažít vyvrcholení, aniž by ho musely předstírat.

Není orgasmus jako orgasmus

Vztahy a sex

1. Masturbace je klíčem

O masturbaci se příliš nemluví, ale rozhodně byste na ni neměly zapomínat. Obzvláště, pokud chcete zažít orgasmus. „Prozkoumejte dotekem klitoris a zjistěte, zda se vám líbí dotýkat se ho přímo, po stranách nebo přes oděv. Některé ženy potřebují hodně stimulace, jiné ne,“ radí sociální psycholožka Petra Boytonová.

To, co o svém klitorisu zjistíte během masturbace, pak rychle dokážete přenést i do milostných hrátek s partnerem. Výsledek? Mnohem jednodušší uvolnění během sexu, které vás navede k orgasmu.

Pět důvodů, proč začít s masturbací ještě dnes

Vztahy a sex

2. Nebojte se sexuálních hraček

Sexuální pomůcky nejsou pro každého. Pokud se jich ale nebojíte, rozhodně vám mohou skvěle posloužit. Jejich výhodou je, že „těžkou“ práci odvedou za vás a vaším jediným úkolem je, abyste se dostatečně uvolnila. Opět potřebná schopnost, kterou následně zúročíte během milování. Pouze myslete na to, že začátečnice by měly sáhnout po štíhlejším vibrátoru se slabší vibrací.

Sexuoložka Hanka Fifková: Co víme o erotických fantaziích žen

Vztahy a sex

3. Bez tlaku

Na co myslíte během sexu? Pokud na nic, pak vám gratulujeme! Mnoho žen se totiž soustavně soustředí právě na vyvrcholení. Přemýšlí nad tím, zda ho dnes dosáhnou či dumají, jaká pozice by je k orgasmu dovedla. Právě tohle nastavení mysli následně vede k tomu, že orgasmus nepřichází. Zkuste se naladit na samotný sex, užívejte si láskyplné momenty a nevnímejte orgasmus jako cíl, kterého musíte dnešní večer dosáhnout.

Co se děje s ženským tělem při orgasmu

Vztahy a sex

V případě, že orgasmus stále nepřichází, nebojte se obrátit na svého gynekologa, který provede potřebná vyšetření. Některé ženy se také rozhodnou navštívit sexuální koučku nebo terapeutku, která na jejich problém s vyvrcholením nahlédne z jiné perspektivy.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější mýty o sexu během menstruace

Oddávat se sexuálním hrátkám během menstruace je pro někoho tabu, pro jiného běžná záležitost. Zároveň jde o téma, které je stále opředeno mýty a domněnkami....

Výběr článků

Načítám