Hlavní obsah

Sex a cyklistika

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že při provozování cyklistického sportu dochází k intimnímu kontaktu bicyklového sedla a pohlavních orgánů, a někdy dokonce i k dráždění erotogenních zón, to je snad jasné i předškolnímu dítěti. Přestože ani v nejrozsáhlejších sexuálních encyklopediích nebývá o této souvislosti většinou ani zmínky.

Článek

Takže mne napadá jenom prastarý, trochu hloupý vtip o skupině jeptišek, které se na kolech prohánějí po klášterní zahradě. Matka představená na ně z okna volá: "Tak, milé sestry, dosti už té legrace, zabrzdit, sesednout a nasadit sedla!"

Ostatně to není zase tak veliký nesmysl, když pomyslím, že jsme kdysi na gynekologickém oddělení používali zvláštní konstrukci cyklistického sedla s jakýmisi výměnnými nástavci. Tato mechanická pomůcka byla určena pro léčbu vrozené vývojové vady, kdy se ženě nevytvořila vagína. Postupné zvětšování kalibru nástavce a trpělivé poskakování na sedle pomohlo během několika týdnů vyformovat tento důležitý orgán bez nutnosti složitých operačních zákroků.

Skromně mohu poznamenat, že jsem byl dokonce nositelem tohoto vynálezeckého patentu. Před dvaceti lety se pochopitelně o takových věcech nesmělo veřejně psát. V té době byl i obyčejný vibrátor považován na našich hranicích za nebezpečný kontraband.

Dotyk sedla ovšem není vždycky záležitostí příjemnou nebo léčebnou. Naopak, může v mnohých případech působit zdravotní komplikace. Ženy jsou na tom o poznání lépe. Menstruační hygienu řeší cyklistky tampóny. A v případě gynekologického zánětu si výlet na kole prostě odpustí.

Zato u mužů urologové často zjišťují podráždění prostaty a dolních cest močových. Obzvlášť vydatné jsou dlouhodobé masáže tvrdým závodním sedlem. Naštěstí nebyly u cyklistů zatím zaznamenány poruchy plodnosti jako u řidičů dálkových kamiónů. U nich se dlouhodobé sedění na varlatech spojené s vibracemi často projevuje sníženou pohyblivostí spermií.

Ale aby toto pojednání nepůsobilo jako anticyklistická propagace. Je nutné přiznat, že rekreační provozování tohoto sportu nemůže způsobit pohlavním orgánům žádné škody. Pouze nemírné holdování cyklistické vášni, lámání rekordů a dlouhodobé masírování intimních partií těla přinese nepochybně následky neblahé. Zvlášť když je spojeno s nepříznivým počasím a prochladnutím.

To se ovšem netýká jen jízdního kola. Týká se to každé jiné sportovní aktivity, u které člověk překročí rozumnou míru.

Související témata:

Výběr článků

Načítám