Hlavní obsah

Šest drobných známek toho, že vás partner podvádí

Novinky, ald

Maskování, zástěrky i lhaní do očí. Nevěrný partner udělá vše pro to, abyste se o jeho cizoložství nedozvěděla. Jenže každý pachatel zanechá stopy, a tak je jenom na vás, zda je odhalíte, nebo raději přehlédnete.

Foto: Profimedia.cz

Ženská intuice je častokrát mocnější než čich policejního psa.

Článek

Ženská intuice je častokrát mocnější než čich policejního psa. Občas se ale stane, že náznaky nevěry jsou natolik drobné, že si jich na první dobrou nevšimneme.

Pokud nechcete, aby si partner užíval za vašimi zády, pak věnujte pozornost těmto šesti známkám nevěrného partnera.

Změna sexuální touhy

Většina žen se domnívá, že partnerovu nevěru pozná podle jeho nízké sexuální touhy. Vztahová terapeutka Chamin Ajjanová ale tvrdí, že nová známost naopak mužské libido může posílit.

„Pokud dojde k dramatické změně ve vaší společné sexuální aktivitě, buďte ostražitá a zkuste najít příčinu,” navrhuje Ajjanová. Ať už partner touží po sexu častěji, nebo naopak nemá na sex dlouhodobě náladu, může jít o známku toho, že si užívá s někým jiným. Samozřejmě není pravidlem, že za zvýšeným sexuálním apetitem stojí vždy nevěra.

Co dělat, když se do vztahu vloudí sexuální frustrace

Vztahy a sex

Hlídá si mobilní telefon

Textovky nebo zprávy na Messengeru mohou nevěrníkovi zlomit vaz. Není tedy divu, že si nevěrný muž svůj mobil ostražitě hlídá a nedovolí, abyste do něj nahlédla.

„Možná jeho telefon už není tak přístupný, možná změnil nastavení, a tak už na uzamčené obrazovce neuvidíte náhledy zpráv,” vyjmenovává Ajjanová způsoby, jak se partner může chránit před odhalením nevěry a dodává, že důležitým znamením je také změna přístupového kódu.

Všechny drobnosti, které se na první pohled zdají banální, mohou být varovným signálem.

Má časově náročné koníčky

Pro někoho jsou koníčky běžnou součástí života, pro jiné jde o ztrátu času. Obzvláště u druhé skupiny lidí je podezřelé, když si najdou zálibu, které se pravidelně a vehementně věnují. Je jedno, jestli jde o hru na kytaru, crossfit nebo běh - jakákoliv nečekaná aktivita může být znakem nevěry.

„Koníček jako takový není problém. Jako problémové vidím to, že si partner vytvořil svět, kterého nejste součástí. Následně může dojít k selhání komunikace, častějším konfliktům i nižší intimitě. To vše může být znakem toho, že partner hledá, nebo už našel, někoho nového,” vysvětluje psycholožka Marisa T. Cohenová pro Health.

6 důležitých kroků, bez nichž se neobejdete při záchraně vztahu po nevěře

Vztahy a sex

Obviňuje vás z podvádění

Na první pohled kontraproduktivní záležitost, na ten druhý promyšlená hra, která nevěrníkovi může vyjít. Pokud vás partner dlouhodobě, a především neoprávněně, obviňuje z nevěry, pak něco není v pořádku. Buď jde o chronického žárlivce, nebo naopak o nevěrníka, který se tímto způsobem snaží zamaskovat vlastní nemanželské hrátky.

Nic ho nerozhodí

Vadilo partnerovi, že stlačujete pastu od prostřední části? Nemohl vystát, že jsou na vašem sedadle drobečky od křupavého croissantu? Pokud existují věci, které ho na vás neustále rozčilovaly, a najednou je akceptuje či si jich nevšímá, pak rozhodně nejde o dobré znamení.

„V případě, že má partner poměr, může se méně zajímat o věci, které ho obtěžovaly. Případně ho výčitky svědomí nutí k tomu, aby se k vám choval až příliš zdvořile,” říká Ajjanová a dodává, že nevěrníci nemají potřebu argumentovat, neboť už ve vztahu nevidí budoucnost.

Vztah ve třech – fenomén 21. století

Vztahy a sex

Přestal se snažit

Zároveň se může stát, že partner nevěru přestane maskovat. „Váš partner může dokonce zanechat jasná znamení nevěry, například účtenky od dárků nebo květin. V podstatě se stává nedbalým,” říká Cohenová. To je dáno i tím, že neustálé lhaní je pro něj podvědomě stresující.

„Tato 'ztracená účtenka' pomůže partnerovi k tomu, abyste nevěru odhalila a vztah ukončila,” dodává psycholožka. Nevěrný muž tak nemusí hledat způsob, jak vám nevěru oznámí, a raději nechá, abyste celou záležitost vyřešila sama.

Nutno podotknout, že zmíněné znaky nevěry se nevztahují pouze na muže.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám