Hlavní obsah

Rumunky bojují proti impotenci mužů zákazem alkoholu

– BUKUREŠŤ

Frustrované ženy v jedné rumunské obci v Karpatech si vynutily uzavření tamního nonstop obchodu s levným alkoholem. Jako jeden z důvodů svého tažení uvedly, že alkohol činí jejich muže impotentními.

Článek

Majitel obchodu Ion Barbu v obci Nistorešti v kraji na pomezí Jižních a Východních Karpat již dlouho místní ženy pobuřoval svou komerční vstřícností, ba přímo podbízivostí. Alkohol byl u něj levný, měl otevřeno čtyřiadvacet hodin denně a dokonce bylo možné si jeho zboží koupit na dluh.

Rozhořčené venkovanky uspořádaly před tímto doupětem neřesti několik hlučných demonstrací a současně se obrátily na úřad pro ochranu spotřebitelů v župní metropoli Vrancea. Nakonec byl obchod uzavřen, zatímco úřad vyšetřuje, zda jeho majitel neporušoval obchodní předpisy.

"Ženy podaly stížnost, že místní muži neustále kupují alkohol, i o půlnoci, a že jim je alkohol nabízen i na dluh," uvedl šéf úřadu na ochranu spotřebitelů Dumitru Dila a dodal, že podle žen z Nistorešti vyvolávala snadná dostupnost alkoholu u mnoha místních mužů impotenci. V obci se již prý kvůli tomu rozpadlo několik manželství.

Reklama

Související články

Zadaní lidé pijí méně

Lidé, kteří žijí v manželském svazku nebo jsou zadaní, méně holdují alkoholu. Zřejmě je to tím, že nechodí tak často do společnosti nebo nepotřebují svůj...

Výběr článků

Načítám