Hlavní obsah

Rekord v počtu líbajících párů se překonat nepodařilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOCEŇ

Neúspěchem ve čtvrtek skončil v Chocni na Orlickoústecku pokus o překonání českého rekordu v počtu lidí, kteří se v daném časovém úseku políbí pod rozkvetlým stromem. Od 14:00 do 19:00 se, jak velí prvomájová tradice, políbila asi stovka párů. To ovšem nestačilo na překonání rekordu z 1. května 2006, kdy se v Šumperku políbilo za pět hodin 390 párů.

Foto: Mlejnková Alexandra, ČTK

Pokus o překonání českého rekordu v počtu osob, které se za daný časový úsek políbí pod rozkvetlým stromem.

Článek

"Jsme spokojeni, že se nám podařilo pozvat lidi a seznámit je s projektem na vybudování amfiteátru. Abychom překonali rekord, musíme příště začít s přípravou akce dříve a pojmout to důkladněji," řekla Štěpánka Valková z pořádajícího sdružení No Pasivo!.

Podle organizátorů během odpoledne prošlo zahradou Kubíčkovy vily, kde se pokus společně s dalším doprovodným programem konal, na pět stovek lidí. "Svou roli také sehrálo, že mnoho lidí z Chocně odjelo na prodloužený víkend," řekla Valková.

Sdružení No Pasivo! plánuje obnovit malý přírodní amfiteátr na zahradě secesní Kubíčkovy vily, aby se tam mohly konat kulturní a zábavní akce. Sdružení už vyčistilo plochu amfiteátru od náletových dřevin a nyní shání prostředky na obnovu celé zahrady. "I dnes jsem vybrali nějaké peníze, doufáme, že příští rok již bude amfiteátr v provozu," řekla Valková.

Plocha na zahradě vily bývala zastřešená, z původní konstrukce již zbylo pouze torzo. Vilu, kterou na začátku 20. století postavil podnikatel Jan Kubíček, využívá například Centrum Magnethrou. Vystavuje zde stavebnice pro děti, jimž slouží i herna, k dispozici je také internet a kopírovací zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám