Hlavní obsah

Reagan prý považoval sex za dar spojený s ďáblem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Bývalý americký prezident Ronald Reagan považoval sexuální aktivity za dar spojený s ďáblem. Jeho názor údajně změnily až zdravotní problémy, díky nimž se později dokázal zbytečných výčitek zbavit. Tvrdí to alespoň na základě získané korespondence z padesátých let americký deník New York Post.

Foto: Lucie Balcarová

Ocenění dárců krve

Článek

"Ačkoli jsem už ženatý, stále cítím v souvislosti se sexem pocity viny, jakoby ty věci byly spojené přímo s ďáblem," napsal například Reagan v roce 1951 v dopise adresovaném příteli z dětství.

V nejistém tápání na citlivém poli lidské sexuality pokračuje: "Osobně si myslím, že Bůh nemohl stvořit ďábla, protože právě Bůh do nás vložil naše touhy a fyzické pouto mezi mužem a ženou jako nejvyšší stupeň vzájemné blízkosti."

Kniha plná dopisů

Vlastní pochyby v intimním životě však z velké části opomíjí ve vzpomínkách shromážděných do knihy nazvané "Reagan: Život v dopisech". Naopak. Sex zde označuje za "přirozený, zábavný a způsob, jak posílit svazek dvou lidí".

V právě vydávané knize nechybějí ani dopisy psané exprezidentovi USA jeho dětmi, bývalým vůdcem Sovětského svazu Michailem Gorbačovem, zakladatelem Playboye Hughem Hefnerem nebo vzkazy od stovek obyčejných lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám