Hlavní obsah

Radim Uzel: Za celosvětovou popularitu nekoitálního sexu může Lewinská

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte si ještě na slavnou aféru amerického prezidenta Billa Clintona s Monikou Lewinskou? Nedávno jsme se dozvěděli, že tato nejslavnější stážistka napsala o svém příběhu filmový scénář.

Foto: Profimedia.cz

Monica Lewinská a Bill Clinton

Článek

Po té, co vydala paměti, natočila dokumentární snímek a moderovala televizní show, je to další snaha jak připomenout svou někdejší sexuální kariéru v Bílém domě. Na její skandál padá totiž pomalu dvanáctiletý prach zapomnění.

Jeden efekt její aféry je však trvalý: vzestup obliby nekoitálního, tedy nesouloživého sexu. Nejen v USA, ale prakticky ve všech vyspělých zemích. Lstivý úskok amerických právníků ochránil před léty prezidenta Clintona od potupného odvolání na základě falešné přísahy. Mazaní američtí advokáti soudu objasnili, že o žádný sex nešlo. Poučili vyšetřovatele, že sex znamená pouze klasickou soulož. Orální styk je pouze nezávaznou hrou.

Před třiceti lety jsme se v sexuologii učili, že kontakt mezi ústy a genitálem provozují zpravidla lidé sexuálně úchylní a často i duševně zaostalí.

„Když může pan prezident, můžeme taky“, řekly si davy Američanů. Vzhledem k publicitě aféry doletěla tato zpráva do nejzapadlejších vísek všech kontinentů. Prostého občana nevyhodí za tento způsob intimního styku z úřadu. Také nebezpečí sexuálně přenosné nemoci je menší. A nehrozí při něm ani otěhotnění.

Ještě před třiceti lety jsme se v sexuologii učili, že kontakt mezi ústy a genitálem provozují zpravidla lidé sexuálně úchylní a často i duševně zaostalí.

Podle posledního českého průzkumu má však tuto aktivitu na svém repertoáru nejméně 70 % našich občanů. V USA je to 77 % mužů a 73 % žen. A pokud je tedy nechceme všechny označit za úchylné nebo přihlouplé, musíme chtě nechtě revidovat i názory klasika české sexuologie pana profesora Hynieho.

Orální sex je zdravý

Dvojice Clinton – Lewinská se zapsala svým skandálem do sexuální historie. Překvapující jsou zprávy o příznivých vlivech orálního sexu. Rok od roku jich přibývá. Některé jsou bulvárními nesmysly. Třeba v roce 2003 kolovala na internetu zpráva, že polykání spermatu snižuje u ženy riziko rakoviny prsu. Byla stejnou hloupostí jako informace o příznivých účincích mužské semenné tekutiny na ženskou pleť.

Naopak výzkumy, které udělal profesor Dualibiho ze San Diega, vypadají seriózně. Podle nich je požití ženského poševního sekretu velmi zdravé. Obsahuje vitaminy B1, B2, B6, K, C, a provitamin A, tedy karoten. Jeho konzumace při orálním styku prý zvyšuje imunitu. Kdo chce, může to vyzkoušet v období chřipkových epidemií.

Novým poznatkem se stal fakt, že orální styk, tedy opakovaný kontakt ženské sliznice s mužským ejakulátem, zvyšuje toleranci cizorodé bílkoviny a odbourává imunologické příčiny neplodnosti. Žena pak snáz otěhotní se stálým partnerem.

To všechno jsme v roce 1998, kdy Monika stážovala v Bílém domě, nevěděli. Extravagantní stážistka se tak bezděky stala jednou průkopnic vědeckého pokroku. Netušila to nejen ona, ale ani mazaní právníci prezidenta Clintona.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám