Hlavní obsah

Radim Uzel: Tvar ani velikost ňader nemá na charakter ženy žádný vliv

Právo, Radim Uzel

Nedávno mi jeden ze čtenářů napsal: „Pane doktore, dočetl jsem se, že podle italského badatele Lorenzoniho prozrazuje tvar ňader, jaký má žena charakter. Je to tak? Pokud o té teorii něco víte, řekněte mi, jakých tvarů poprsí bych se měl vyvarovat, abych nepadl na nějakou mrchu."

Foto: Profimedia.cz

I kdyby tato dívka byla potvora, mnoha mužům by to nevadilo.

Článek

Musím zvídavého čtenáře pochválit za jeho touhu po poznání. Současně musím přiznat, že mi jeho italský pramen zůstává neznámý. Dotyčný navíc neuvedl, kdy a kde publikoval italský badatel svůj výzkum. A jestli splňoval skutečně vědecké parametry.

Proto jsem nahlédl do jedné knížky. Jmenuje se Krása ženy. Je z roku 1913.

Podle této knížky se prsa dělí:

  • podle velikosti: bujná, plná, mírná a malá
  • podle pevnosti: stojící, klesající a visutá
  • podle tvaru: miskovitá, potvarem, lokulatá, kuželovitá a vemenovitá (ta jsou většinou obrácená špičkou dolů)

Žádné poprsí na světě není přesně symetrické. Někdy to bývá patrné na první pohled. Zaujalo mě, že také žádná žena není s jeho velikostí a pevností spokojena. Pokud nenadává na všechny tři parametry najednou, vadí jí minimálně jeden z nich.

Foto: Šefr Igor, ČTK

Věstonická Venuše

Věstonická Venuše jako Miss ČR

V roce 1913 ještě nikdo netušil, co všechno jednou dokáže plastická chirurgie. Autor Krásy ženy proto doporučuje jen různé typy vycpávek. Většina mužů dává totiž po staletí přednost poprsí bujnějšímu. V některých případech dokonce gigantickému. Stačí si vzpomenout na Věstonickou venuši. Tento pravěký ideál krásy bychom dnes mohli označit za starodávnou jihomoravskou Miss ČR.

Žádná žena není s velikostí a pevností prsou spokojena. Pokud nenadává na všechny tři parametry najednou, vadí jí minimálně jeden z nich.

Obří tvary ňader mají být příznakem plodnosti. Navíc si prý každý muž podvědomě vzpomíná na slastné období sání mateřského mléka. Matčin prs připadá kojenci veliký. A tato představa se údajně doživotně zafixuje.

Jak přišel badatel Lorenzoni na to, že existuje vztah mezi poprsím ženy a jejím charakterem, to opravdu nevím. Pochyboval bych, že podle nich pozná mrchu. Znám řadu žen, které jsou odstrašujícím příkladem skutečných potvor. Mají však prsa všech možných tvarů, velikostí i pevnosti. To platí také pro ženy milé, laskavé a tolerantní.

Poprsí podle všeho nehraje žádnou roli. A pokud chce dotyčný pisatel rozpoznat mrchu, bude se muset spolehnout na jiná varovná znamení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám