Hlavní obsah

Při sexu se lidé mohou vážně zranit

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I tak krásný akt, jako je sex může být velmi nebezpečný. Úrazy se stávají denně, nicméně o úrazech při sexu se buď vůbec nemluví a nebo naopak se šíří často vymyšlené a nesmyslné příběhy. Co všechno vás může potkat při sexu? Čtěte!

Článek

Při sexu nejčastěji dochází k drobným poraněním, které se obejdou bez větších následků. I léčba bývá poměrně snadná a rychlá. Přesto tyto úrazy nelze bagatelizovat a je dobré mít dostatek informací, tak aby se jim dalo předcházet.

Úrazy společné u žen i mužů

Tzv. cucflek - vzniká přílišným sáním, kdy dochází k poškozením drobných podkožních cév, čímž vzniká výron a zčervenání místa. Cucflek se chová podobně jako modřina - brzy zmodrá, zhnědne, zežloutne a za několik dní až týdnů zmizí. Na rychlejší vyléčení se používají krémy s vitamínem K či s fytonadionem.

Pokousání - podle mnoha výzkumů provozují u nás orální sex čtyři lidé z pěti. A jak už to bývá, jak ženy tak muži mohou místo laskání občas stisknout zuby... Kousnutí může být nebezpečné, jelikož člověk je nositelem množství nebezpečných bakterií. Proto je dobré ránu očistit a pokud začne rudnout či otékat, raději vyhledat lékaře. Pokousání bývá také průvodním jevem zoofilie.

Úrazy u žen

Přestože jsou muž i žena při sexu rovnocennými partnery, k úrazům u mužů dochází mnohem častěji než u žen.

Mezi nejčastější  poranění  u žen patří:

Trhlinky pochvy - tyto trhlinky často vznikají u nedostatečného vzrušení ženy a tedy nedostatku vlkosti v pochvě či při znásilnění nebo velkých rozměrech penisu. Důvodem může být i zavádění předmětů do pochvy. Tržná zranění mají většinou ostré okraje a vypadají jako řezné rány. Trhlinky mohou silně krvácet, mnohem víc než například u protržení panenské blány, kdy je množství krve většinou velmi malé.

Následky fouknutí do pochvy - předně je nutno říci, že foukat do pochvy ženy by se nikdy nemělo! Poměrně malý tlak vzduchu způsobí jeho průnik dělohou a vejcovody do břišní dutiny mezi střevní kličky, což je pro ženu velmi nepříjemné a může to vyvolat až pocit nevolnosti.

Smrtelné nebezpečí však představuje fouknutí vzduchu do pochvy těhotné ženy. Místo do břicha zde vzduch směřuje do krevního oběhu a může způsobit smrtelnou vzduchovou embolii.

Úrazy u mužů

Cunnilingus syndrom (syndrom vznikající při dráždění pohlavního ústrojí ženy jazykem) - muž cítí bolest na přední ploše jazyka a hrdla. Je to způsobené, tím že se úzká slizniční řasa, kterou máme pod jazykem přetahuje přes dolní zuby a v důsledku toho se zde vytváří odřeniny, které mohou zvředovatět. V extrémních případech může vzniknout až traumatický fibrom - nezhoubný nádor z vazivové tkáně.  Při dodržování maximální ústní hygieny  se vše do 7-10 dnů samovolně zahojí. Někteří odborníci doporučují jako prevenci odstranění nerovnosti řezáků.

Oděrky a trhlinky na penisu - patří mezi nejčastější úrazy, vzniklé často nedostatečnou vlhkostí a nadměrným třením. Ranky se většinou brzy zahojí, ovšem problém může nastat, pokud se do trhlinky dostane infekce. Trhlinky uzdičky a předkožky často způsobuje i nešetrné zacházení, například příliš vášnivé kousání, nebo škrábání.

Bolestivé natrhnutí uzdičky - tento úraz často souvisí s výskytem tzv. krátké uzdičky. Je-li tato řasa tkáně na spodní straně žaludu od přírody trošku kratší, může se bolestivě natrhnout, a to obzvlášť snadno při uspěchaném pohlavním styku. Na místě je potom drobný operační výkon, v některých případech je vhodné provést i obřízku.

Zánět mízních cév penisu - k tomuto onemocnění dochází nejčastěji v důsledku častého a prodlužovaného dráždění pohlavního údu. Na penisu lze nahmatat tuhou, uzlíkovou, průsvitnou strukturu, ve většině případů mírně bolestivou, která vychází od žlábku za zadním, rozšířeným okrajem žaludu a šíří se na tělo penisu, postupně až v celém jeho rozsahu. Protože během čtyř až osmi týdnů dojde bez léčby k samovolnému zhojení, mnoho případů proběhne dokonce nepozorovaně. Léčba je zde čistě individuální. U někoho je nutná sexuální absitence.

Zlomený penis - přestože v lidském penisu není žádná kost, nýbrž pouze topořivá tělíska, která se při erekci plní krví, může dojít k poškození vazivového pouzdra, které praskne (ozve se křupavý zvuk) a krev se rozlije do podkoží. Penis je poté jedna velká modřina, která je velmi bolestivá. Podle odborníků asi 30 % vzniká v průběhu soulože (nejčastěji při poloze "na koníčka", kdy žena špatně nasedne), dále pak k tomu může dojít při ohnutí penisu při masturbaci, při snaze potlačit erekci, při masturbačním zavedení penisu do dutého předmětu, náhodném úderu do ztopořeného údu či při otáčení se vleže na lůžku. Zlomený penis vyžaduje především sexuální absitenci, případně obklady a léky proti krvácivosti či gely na vstřebání modřiny.

Poranění může současně postihnout také močovou trubici. Je-li roztržena i povázka svalová, krev a moč může pronikat do šourku a na hráz a u muže se může rozvinout šokový stav.

"Vykloubení" údu - Přestože penis postrádá nejen kosti, ale i klouby, může občas dojít k tzv.obrácení penisu naruby - odtržení penisu od kůže a jeho vklouznutí pod stydkou sponu, nebo do šourku. Asi není nutné popisovat, jak takový úraz bolí. Již se nejedná o banální úraz a je nutné podstoupit chirurgický zákrok.

Oteklý penis - při používání erotických pomůcek tzv. kroužků na penis,  může dojít ke krevnímu městnání - kdy penis tzv. oteče a kroužek z něj nejde sundat. Pokud se okamžitě nezakročí - penis může více a více otékat a bolestivost se tak velmi zvyšovat. V místě kde kroužek škrtí penis mohou vznikat vřídky a během několika hodin může dojít až k nekróze - tedy odumření tkáně a k prasknutí močové trubice. V katastrofickém scénáři může dojít až k odpadnutí penisu.

Úrazy varlat - nejčastěji tzv. drcení varlat. Pokud to žena přežene s laskáním varlat, které se mužům normálně líbí a přitlačí víc než je zdrávo, může dojít k velmi bolestivému stavu. K tomu samému může dojít, pokud muže "nechtíc" do těchto míst kopneme. 

Srdeční Infarkt - zemřít při sexu - možná vypadá jako velmi příjemná smrt, ale ve skutečnosti tomu tak není. Příčinou úmrtí bývá srdeční infarkt nebo mozkové krvácení.  Podle odborníků rizikovým faktorem bývá mimomanželský styk s mladší milenkou, kde se ještě přidávají obavy z prozrazení nebo strach ze sexuálního selhání. Pohlavní styk s vlastní manželkou prý takové riziko zdaleka nepředstavuje.

Vzhledem k velkému množství příspěvků, které porušují pravidla, byla diskuze zrušena. Slušným čtenářům se tímto omlouváme.

Anketa

Museli jste díky úrazu při sexu vyhledat lékaře?
Ano a nebylo to nic příjemného.
18,8 %
Ano, ale nebylo to nic tak hrozného.
2,8 %
Ne, naštěstí nebyl důvod.
71,1 %
Ne, ale důvod byl.
7,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10718 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Láska a sex v manželství

Hodně žen po letech manželství jakoby ztrácí radost a potěšení z blízkosti svého muže a něžné doteky pod peřinou odbývá slovy: "Dnes ne, miláčku, jsem příliš...

Když příroda udělá chybu

Ten případ vypadá neuvěřitelně. Vezmu to však popořádku. Žen, které mají příliš úzkou pochvu, není mnoho. Ale jsou. Ještě vzácnější bývají případy, kdy ji dámy...

Výběr článků

Načítám