Hlavní obsah

Potěšit ženu nemusí být složité

Novinky, bok

Co se týče náročnosti a komplikovanosti pohlaví, na celé čáře vítězí ženy. Mužům prý stačí ke spokojenosti málo, zatímco ženy jsou náročné a vyjít jim vstříc nebývá snadné. Vědci ale tento společensky vnímaný fakt krotí. I ženě je poměrně jednoduché udělat radost, jen stačí vědět, jak na to.

Foto: Profimedia.cz

Potěšit ženu není náročné. Jen stačí vědět, jak na to.

Článek

Zároveň odborníci dodávají, že za komplikovanost žen mohou ve volně přeneseném smyslu slova i sami muži. Ženám je totiž opravdu lehké udělat radost a potěšit je. Základem k tomu jsou ale určitá pravidla, která by si měl osvojit každý muž, radí server Askmen.

Pokud tato pravidla pánové neřeší, i z ideální a bezstarostné dámy se poměrně rychle ve vztahu stane komplikovaná osoba, kterou je těžké uspokojit. Všechno záleží na úhlu pohledu, souhlasí mnohé dámy, které se se svými názory svěřily lifestylovému serveru GalTime.

Rada pro muže zní. Osvojte si základní jednoduché způsoby, díky kterým svou partnerku uděláte šťastnou víc, než byste si mysleli.

Úklid 

Bez ohledu na to, zda má žena k úklidu běžný přístup, nebo je doslova posedlá čistotou, udělá jí vždy radost, když muž bude udržovat svůj byt či auto v čistotě. To se týká samozřejmě i oblečení a očisty těla. Pro klid všech je pak lepší, když muž věnuje největší pozornost údržbě lednice, dřezu a samozřejmě také koupelny.

Udržování čistoty všeobecně není jen pozitivním přístupem k hygieně a zdravému životu, ale též přinese plusové body hned na počátku vztahu, když muž pozve dívku poprvé k sobě domů.

Při dlouhodobějším vztahu je pravidlo úklidu stále stejně důležité. Pravidelná očista domácnosti je jedním ze způsobů, jak udělat partnerce radost a ukázat jí, že i muž se může bez problému podílet na mnoha věcech.

Vlastní aktivita 

Ve vztazích se cení, a také samozřejmě potěší, i vlastní aktivita. Pojmeme-li to z pohledu ženy, rozhodně jí udělá radost, když ji muž čas od času nečekaně překvapí květinami, romantickou večeří nebo lístky do kina či divadla. Jde nejen o romantická gesta, ale také o projev zájmu.

Podobná gesta snad každá žena od partnera tajně očekává, a pokud se jí někdy nějaké takové splní, bude velmi potěšena.

Pozornost 

Když se dva lidé seznámí, tráví spolu všechny chvíle, nedají jeden bez druhého ani ránu. Po nějaké době ale stejně jako vášeň i ostatní aktivity ve vztahu doznají jistého ochabnutí. Zájem by se ale neměl vytratit nikdy.

Pokud se tak ze strany muže stane, žena se tím bude trápit. A dávat to přímo nebo nepřímo najevo i tím, že bude vyčítat, mít vyšší nároky na uspokojení atd. Pomineme-li na chvíli fakt, že vztahová pozornost by měla být oboustranná, je opravdu vhodné, aby se někdy muži více zaměřili na své něžnější polovičky a věnovali více pozornosti jejich přání, touhám i pocitům.

Vyjádření pocitů 

Mnozí muži by se podle názoru odborníků dali rozdělit do dvou skupin, co se vyjadřování pocitů týče. Když je něco trápí, buď si někde vybijí zlost, nebo jednoduše od problému začnou utíkat. Málokdy o něm ale hovoří se svou partnerkou. Přitom ženy jsou oním empatičtějším pohlavím, které mnohdy už zpočátku pozná, že s mužem není něco v pořádku a že se něco stalo.

Byť to muži často nechápou, i pouhé mluvení o problému může být dobrým řešením. A pokud se svěří partnerce, i ona bude ráda. Pocit toho, že s ní přítel sdílí nejen hezké chvíle, ale i různá trápení, ji může vnitřně uspokojit a bude se cítit potřebná.

Sex 

Když půjde mužům ve vztahu jen o sex jako takový, nebude to dělat dobrotu. I když to nebudou někteří pánové chtít slyšet, řada žen právě v sexu vyžaduje romantiku, kreativitu a vzájemnou blízkost. Jen samotné vyvrcholení jim jednoduše nestačí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám