Hlavní obsah

Portoričanka porodila vlastní vnučku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PORTORIKO

Přirozenou cestou porodila na Portoriku 51letá žena svou vlastní vnučku. Podstoupila totiž oplodnění in vitro vajíčkem své dcery, jejíž dítě pak donosila.

Článek

Edna Riverová Vargasová "půjčila" svou dělohu své 27leté dceři Marily, která nemohla mít děti, ačkoliv její vaječníky fungovaly bez problémů. Vajíčka Marily byla tedy oplodněna spermatem jejího manžela ve zkumavce, a když se z nich vyvinula embrya, lékaři je vložili do Edniny dělohy.

V pondělí po 36 týdnech porodila holčičku Isabellu Míu, která vážila 2,27 kg a měřila 42 centimetrů. "Miminko je naprosto zdravé," řekla šťastná Marily.

Ani právně nepředstavuje tento neobvyklý porod větší problém: podle zákona by sice rodičovství automaticky připadlo ženě, jež dítě porodila, tedy Edně, soud v San Juanu ale na základě dohody matky a dcery umožnil výjimku, podle níž je právoplatnou matkou malého děvčátka právě Marily.

"Tento případ otevře možnosti stovkám párů na Portoriku, kteří nemohou mít děti tradičním způsobem. Tvoříme historii," prohlásila právní zástupkyně šťastných rodičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám