Hlavní obsah

Porodila první dvojče, druhé přijde na svět později

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Lékaři v rumunské župě Jasy byli nedávno svědky vzácného jevu. Třiatřicetiletá žena, která nosila dvojčata, porodila v prosinci, šest týdnů před plánovaným termínem, jedno z dětí. Příchod druhého se však očekává až koncem ledna, uvedly v úterý nemocniční zdroje.

Foto: Archiv Nemocnice Šumperk

Prevence je velmi důležitá. Některé změny na oku mohou být totiž už nevratné.

Článek

"Je to první případ v Rumunsku," řekla gynekoložka Elena Mihalceanuová z nemocnice v Cuza Voda na severovýchodě Rumunska, kde se dítě narodilo.

Dvojčata byla podle jejích slov počata ze stejného vajíčka v květnu, ale každé má svoji placentu. Matka Maricica Tescuová má totiž v důsledku vrozené vady dvě dělohy - jednu normálně vyvinutou a druhou menší. Podobných případů je podle Mihalceanuové ve světě jen asi desítka.

Druhé dítě se narodí v termínu

Paní Tescuová, která pracuje jako zahradnice, dostala porodní bolesti ve 29. týdnu těhotenství a při komplikovaném porodu přivedla na svět chlapečka. Měl nízkou porodní váhu 1,6 kilogramu a nevyvinuté plíce. V prvních dnech musel být napojen na dýchací přístroje, ale nyní už dýchá sám. Stále je v nemocnici, ale podle lékařky se mu daří dobře.

Druhé dítě z dvojčat se má narodit v řádném termínu koncem ledna. Žena už má doma jedenáctiletého syna.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvojčata porodila ve stejný den dvojčata

Dvě sestry - dvojčata - v úterý v porodnici Northside v Georgii porodily opět dvojčata stejných pohlaví. Chlapci se navíc narodili skoro ve stejnou dobu,...

Výběr článků

Načítám