Hlavní obsah

Dvojčata porodila ve stejný den dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATLANTA

Dvě sestry - dvojčata - v úterý v porodnici Northside v Georgii porodily opět dvojčata stejných pohlaví. Chlapci se navíc narodili skoro ve stejnou dobu, od sebe je dělí jen hodinový interval. Podle odborníků je přitom jen minimální šance, že se podobný případ stane, napsal internetový server Elites.

Článek

Přeci jen ale nejde o hříčku přírody, porod obou sester byl proveden císařským řezem, lékaři jej proto mohli provést ve stejném okamžiku.

Ashlee Spinksová a její dvojče Andrea Springerová (22) se v šestém měsíci těhotenství dozvěděly, že obě čekají dvojčata. Před pár týdny se Ashlee, která bydlí v Indianě, nastěhovala k sestře v Georgii, aby spolu mohly těhotenství prožívat.

Termín porodu byl oběma stanoven na 1. ledna 2005. Lékař James Dopson, který na obě ženy dohlížel, však rozhodl pro dřívější porod.

Obě ženy i jejich manželé tvrdí, že dvojčata jsou v jejich rodinách poměrně častá. Přitom se ani jeden pár nepodrobil umělému oplodnění, jehož výsledkem vícečetná těhotenství bývají.

Pravděpodobnost, že se dvojčatům narodí zase dvojčata, navíc totožného pohlaví a ve stejném termínu, je podle lékaře Larryho Matsumotoa, specialisty na riziková těhotenství, velmi vzácná - přibližně jedna ku miliónu.

Reklama

Související témata:

Související články

Bude rodit děti, dokud nepovije dvojčata

Jednačtyřicetiletá Helen Ogilijevová z Dentonu v americkém Manchesteru je pevně rozhodnutá přivést na svět dvojčata. Přestože již s manželem vychovávají devět...

V šestapadesáti letech porodila dvojčata

Šestapadesátiletá Američanka v úterý přivedla na svět chlapečka a holčičku. Dvojvaječná dvojčata se ženě narodila přesně tři dny před jejími sedmapadesátými...

Výběr článků

Načítám