Hlavní obsah

Podle čeho poznat, že o vás má někdo zájem

Novinky, bok

První rande bývá většinou plné očekávání, lidé jsou natěšení, ale také plní obav, zda se celá „akce” vydaří podle jejich představ. Sny a realita totiž mají málokdy mnoho společného. Někdy i proto, že si člověk drží odstup, protože si není jistý, zda o něj má protějšek skutečně zájem. Podle odborníků se to dá ale poznat podle chování.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho lidí nejen na první schůzce přepadá stejná otázka. Má o mě opravdu zájem?

Článek

Internet je plný návodů, jak zaručeně poznat, že o vás má někdo zájem. Někomu stačí jako náznak už to, že s ním člověk začne konverzaci o více než dvou větách. Dalším vodítkem může být u mužů například osočování, nebo dokonce jemné shazování žen, které se jim ve skutečnosti líbí.

Podle vztahových expertů a psychologů existují ještě další náznaky, které se dají považovat za jasné formy zájmu. Jejich přehled přinesl server Independent.

Vyhrnování rukávů

Možná to po prvním přečtení zní velmi podivně, ale podle psycholožky Jo Hemmingsové je právě na schůzce toto náznak zájmu, zejména u žen.

„Vyhrnutím rukávů šatů nebo topu ukazujeme tělesné partie s nejměkčí kůží na těle, což bývá častým podvědomým náznakem přitažlivosti,” popisuje odbornice a dodává, že tím odhalujeme svou zranitelnost.

Snaha o „nedůležitou” komunikaci

Pokud o vás někdo stojí, najde si vždy nějakou záminku, jak se s vámi spojit, tvrdí psycholožka Madeleine Mason Roantreeová. I když se mnohdy může jednat o naprosto nepodstatná sdělení typu „Zrovna jsem se vrátil z parku” nebo „Dnes to bylo v práci dlouhé” je to podle odbornice skvělé znamení, jakým dává protějšek najevo, že je ochoten s vámi udržovat konverzaci o čemkoli.

Pamatuje si, co říkáte 

Pokud s vámi někdo rád tráví čas, dává to najevo i tím, že si pamatuje podstatné i nepodstatné detaily vaší předešlé konverzace, tvrdí Hemmingsová.

Řeč těla 

Řeč těla dokáže prozradit mnohem více, než si umíme představit. A z hlediska oblíbenosti určité osoby nejde jen například o výrazný oční kontakt. Pozitivně vyznívá i časté naklánění se k dané osobě nebo přímý otevřený a uvolněný postoj, kterým lidé ukazují, že si vaši společnost užívají.

Snaha zaujmout a zapůsobit

Zve vás nový protějšek často na výstavy, do baru nebo na významná představení? Podle odborníků chce jednoznačně udělat dobrý dojem a ohromit. Což nebývá u všech lidí běžně viditelný stav, dokud je blíže nepoznáte.

Svěřování 

Pokud se někomu zalíbíte, nebude mít dotyčný problém se vám s mnoha věcmi svěřit, například jak se cítí. Možná to je samozřejmost, ale ne pro všechny.

„Vyslovení podobných pocitů nahlas je z jeho strany jasný pokus a navázání delšího a exkluzivního vztahu s vámi,” uzavírá Hemmingsová.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak randit po čtyřicítce

Vztahy se dnes rychle mění a s nimi i to, jak se lidé seznamují. Tedy randění. Navazování hlubokých, ale i nezávazných vztahů je běžné ve všech věkových...

Výběr článků

Načítám