Hlavní obsah

Po dvou měsících porodila druhé dvojče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Třiatřicetiletá Rumunka Maricica Tescuová v pondělí porodila chlapce, které je druhým dítětem z dvojčat. První přišlo na svět již před devětapadesáti dny. Podle odborníků jde o zvláštní případ, jehož příčinou je dvojitá děloha.

Foto: Jan Pařík

Tábor (v modrém) remizoval v napínavém duelu s Brnem.

Článek

Obě děti byly počaty ze stejného vajíčka, ale každé mělo svou placentu. "Je to první případ v Rumunsku, co se narodila dvojčata v intervalu 59 dní," potvrdil Mircea Onofriescu ředitel gynekologické kliniky Cuza Voda v Jasi na severu země.

Druhý chlapec při porodu císařským řezem vážil 2,6 kilogramu, zatímco první jen 1,6 kg. Matce i dětem se nyní daří dobře. Nemocnici opustí společně.

Tescuová místnímu tisku přiznala, že jen ztěží se jí vysvětluje, že její děti jsou dvojčata, i když jedno se narodilo v prosinci 2004 a druhé až v únoru 2005.

První dítě spatřilo světlo světa 11. prosince loňského roku. [celá zpráva] Druhé se mělo narodit již koncem letošního ledna.

Žena má kromě dvojčat ještě jedenáctiletého potomka. "Jsem velmi šťastná, že všechno dobře dopadlo," uzavřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám