Hlavní obsah

Onanie může být doplňkovou sexuální aktivitou

Právo, Radim Uzel

Smrtelný hřích biblického Onana, který "pouštěl sémě své na zem", aby neoplodnil svou švagrovou, připadá dnes většině lidí jako zastaralý relikt z dávných dob. Jako přežitek z časů, kdy ještě panoval obecný strach z pekla, ve kterém se hříšníci budou smažit v ohni a čerti přikládat pod kotel. Některé předsudky však mají zpropadeně tuhý kořínek.

Foto: obec Deštné v Orlických horách (archiv)

Návrh rozhledny je inspirován přírodními podmínkami, panujícími na Velké Deštné, stavba bude z ocelové konstrukce s dřevěným opláštěním.

Článek

I na prahu třetího tisíciletí připadá onanie mnohému člověkovi jako ponižující a nedůstojné jednání, které je vhodné tak leda pro pubertální jedince. Nebo jako náhradní aktivita určená trosečníkům na opuštěném ostrově.

Tyto názory jsou pak příčinou toho, proč uražené a ponížené ženy, které načapaly manžela, jak onanuje v koupelně, píší dopisy do sexuologických poraden nebo rubrik různých periodik. Nebo proč se upřímně vyděsí manžel, který jednoho krásného dne objeví v nočním stolku manželky vibrátor. A přitom byl léta skálopevně přesvědčený, jak ji statečně, poctivě a pravidelně uspokojuje.  

Sex někdy přetrumfne i fotbal

Určitá sexuální osvěta už sice pronikla i do mnoha zapadlých vísek Čech, Moravy a Slezska. A erotická témata probírají muži v každé hospodě možná ještě častěji než fotbal. Kdybych však měl vybrat jedno jediné heslo, které by mělo viset nad každým nálevním pultem nebo postelí, zvolil bych nápis - masturbace je dobrá věc.

Dávno jsou pryč doby, kdy rodiče opatřovali svá dítka na noc zvláštními pomůckami, jakýmisi pásy cudnosti pro nezletilé. Při pokusu o genitální doteky zraňovaly, nebo dokonce vysílaly do rodičovské ložnice poplašné akustické signály.

Dnes už onanii puberťákům chválabohu povolíme. A ani osvícená učitelka z mateřské školy jistě nebude propadat hysterii při pohledu na holčičku, která si hraje se svým přirozením. Jenom ti dospělí považují pořád masturbaci za činnost veskrze infantilní. Vyspělou formou sexuality je pro ně výhradně pohlavní styk.  

Masturbace jako trénink na styk

Samozřejmě, že masturbovat začínáme dříve než souložit. Raná sexualita však neznamená sexualitu nevyzrálou a méněcennou. V mládí je to pouze součást tréninku, kterým se tělo učí, jak se cítit dobře. Ovšem ani sexualita dospělých se přece nemusí odehrávat jenom v kulisách velkého slavného souložení.

Také vás nikdo nenutí, abyste každý večer usedli k obřadné večeři o pěti chodech a při svíčkách. Brzo by vás to přestalo bavit. Někdy stačí popadnout obložený sendvič a v letu ho zhltnout. Kdyby vám někdo řekl, že je to nenormální, jistě byste se mu vysmáli.

Na slavnostní večeři dnes prostě nemáte čas a náladu. Obložený chleba vás dostatečně nasytí. A ty občasné lukulské hody potom vychutnáte o to lépe. Není tak těžké pochopit, že stejné je to i se sexem. Masturbace jako rutinní sexuální samoobsluha rozhodně nemůže potlačit nebo zničit touhu po vynalézavém pohlavním styku s jiným člověkem.

Viagra vyjde dráže

Schválně jsem použil adjektiva "vynalézavý". Onanie nám totiž pomáhá mapovat individuální erotogenní zóny. Díky ní začínáme svému tělu lépe rozumět. Platí to snad ještě více pro ženy než pro muže. Není pak už nic jednoduššího než demonstrovat svému partnerovi ty nejefektivnější postupy a taky je ho naučit.

Pokud se některé ženě zalíbí použití vibrátoru více než klasická soulož, proč ne? Jedna zkušená americká sexuoložka nedávno pravila, že cílem pohlavního styku není dokázat, že muži jsou sexuální bohové. Ale poskytnout rozkoš a ukázat lásku i cit. Vibrátor se pak jeví ve správném světle - jako masturbační nástroj i jako vítaná pomůcka ke zpestření partnerské komunikace. A navíc ušetříte za viagru.

Reklama

Související témata:

Související články

Soudce onanoval před tribunálem

Skandálním chováním zaskočil francouzský soudce své kolegy, když ve středu odpoledne začal masturbovat přímo uprostřed soudního líčení.

Tmářství kolem homosexuality

Začátkem října tohoto roku dorazila na ředitelství některých škol poštovní zásilka s více než stostránkovou brožurou Terapie homosexuality. Jedná se o překlad...

Masturbující modelka otřásla Británií

Světově proslulá topmodelka Elle Macphersonová se ve Velké Británii setkala s cenzurou. Snímky, které nedávno nafotila pro luxusní časopis Vogue, byly v zemi...

Výběr článků

Načítám