Hlavní obsah

O ztrátě panenství prý rozhoduje i geografie

Právo, Jan Rovenský (Řím)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Věk, kdy mladé Italky přijdou o panenství, je přímo spjatý s místem jejich pobytu. Tvrdí to ve své studii vědci z milánské univerzity Bocconi, podle nichž jsou rozdíly mezi severem a jihem Itálie velké.

Článek

"U děvčat je viditelná změna od jihu, kde první styk přichází později, k severu, kde ke ztrátě panenství dochází dříve," řekl agentuře AGI Francesco Billari s tím, že na jihu se během prvního sexu antikoncepční prostředky téměř nevyužívají.

U mužů na bydlišti nezáleží

V průměru zažije Italka první sex mezi 20 až 21 roky. U mladých Italů, kteří mají první pohlavní styk průměrně mezi 18 až 19 lety, na bydlišti naopak nezáleží. V přímořských letoviscích se se sexem prý obecně začíná dříve, například v Rimini je to již průměrně v šestnácti letech.

Studie dále odhalila, že osmdesát sedm procent Italek by odsoudilo svou vrstevnici, kdyby měla první pohlavní styk dříve, než je tomu obvyklé. Naopak jen šestnáct procent mladých Italů by vytýkalo chlapcům předčasný sex.

Hlasujte v anketě pod článkem:
V kolika letech jste měl/a první pohlavní styk?

Anketa

V kolika letech jste měl/a první pohlavní styk?
V patnácti letech či dříve
13,1 %
V 16 - 17 letech
28,3 %
V 18 letech
16,1 %
Později
42,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6976 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám